Otvorenje izložbe fotografija Moje Sarajevo

Sponzorisani tekst
Otvorenje izložbe fotografija Moje Sarajevo
Foto: Sarajevo Navigator / Izložba fotografija Moje Sarajevo

Otvorenje foto-izložbe Moje Sarajevo na kojoj će biti predstavljeno 25 najboljih radova prijavljenih na istoimeni foto-konkurs bit će održano 14. septembra u 14:00 sati u parku Hastahana, na Marijin-Dvoru.

Foto-konkurs Moje Sarajevo organizovan je u čast izlaska jubilarnog 150. izdanja mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator i 1,5 miliona distriburanih primjeraka. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Fondacije Sarajevo Navigator u cilju kvalitetne promocije turističke ponude destinacije Sarajevo.

Izložba fotografija Moje Sarajevo - undefined

Foto: Sarajevo Navigator: Izložba fotografija Moje Sarajevo

Ljubitelji fotografije od 1. augusta do 9. septembra ove godine imali su priliku da aktivno učestvuju u promociji Sarajeva objavom svojih najljepših fotografija na Instagramu uz navođenje hashtagova #destinationsarajevo #mojesarajevo i #mysarajevo, ali najbolji će osvojiti i nagrade koje su pripremili partneri Sarajevo Navigatora.

Na konkurs se odazvalo više od 100 autora, te je prijavljeno više od 500 fotografija u sedam kategorija, od kojih je žiri odabrao 25 koje će biti izložene na Hastahani sve do 29. septembra. Učesnici su mogli prijaviti fotografije za jednu od sljedećih kategorija: historija, arhitektura, priroda, turističke atrakcije, hrana i piće, stari zanati, panorame Sarajeva.

Sarajevo Navigator već 13 godina realizuje brojne aktivnosti u cilju promocije destinacije Sarajevo, a osim popularnog mjesečnog vodiča Sarajevo Navigator, već godinama izdaje godišnje publikacije Destination Sarajevo i Sarajevo Map koje su nezaobilazan izvor informacija za turiste koji posjećuju destinaciju Sarajevo. Ove publikacije specifične su i po tome što je sadržaj pisan na čak četiri jezika - bosanskom, engleskom, arapskom i kineskom, čime su prilagođene svim značajnim grupama turista koje posjećuju Sarajevo. Publikacije su korisnicima dostupne besplatno, na više od 400 lokacija širom Sarajeva.

Izložba fotografija Moje Sarajevo - undefined

Foto: Sarajevo Navigator: Izložba fotografija Moje Sarajevo

Pored štampanih medija, Sarajevo Navigator ponudu Sarajeva komunicira uspješno i putem internet portala www.sarajevo.travel, te aplikacija za mobilne uređaje Sarajevo Navigator. O popularnosti na društvenim mrežama najbolje govori činjenica da profile Destination Sarajevo prati više od 110.000 fanova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije