Tjentište / OK Fest 2020 će se održati, ali u izmijenjenom terminu

04. 06. 2020. u 11:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 12

Nakon dvomjesečne neizvjesnosti, brojnih razgovora, pregovora, sagledavanja kompletne situacije, praćenja zdravstvenog stanja u našoj zemlji, regiji i šire, odlučeno je da se Nektar OK Fest na Tjentištu održi.

"Svjedoci smo otkazivanja velikog broja festivala u našem regionu, ali i Evropi i svijetu, i stoga nas izuzetno raduje, što smo u vrijeme globalne svjetske krize izazvane pandemijom virusa, i brojnim ograničenjima koja su se u poslednje vrijeme pred svima nama postavila kao veliki izazov, u prilici da ove godine organizujemo sedmo izdanje Nektar OK Festa", saopćili su organizatori. 

Ističući na prvom mjestu zdravlje svih, publike i izvođača, poštujući dodatne preporuke sigurnosti, procjene stručnjaka da će u mjesecima koji su pred nama virus sve više da slabi, te da je avgust mjesec izvjesniji i sigurniji u kontekstu opšteg zdravstvenog stanja u zemlji, određen je novi datum održavanja festivala, a to je 14.,15. i 16. avgust.

"Na Tjentištu nas očekuje puno dobre zabave, uz najbolju muziku i vrhunsku svirku najboljih bendova. Naravno, to nije sve, jer Nektar OK Fest uvijek nudi više. I ovoga puta nudimo neponovljivo iskustvo avanture i adrenadlinskog doživljaja, za sve one koji žele da okuse i čari prirode, kampovanje pod vedrim nebom, uživanje u raftingu, planinarskim šetnjama, prašumi Perućici i nesvakidašnjem pogledu sa najljepših vidikovaca Nacionalnog parka Sutjeska", saopćili su organizatori.

U odnosu na ranije najavljani program na festivalskim binama, došlo je do otkazivanja nastupa inostranih izvođača, koji su usljed novonastale situacije otkazali svoje svjetske turneje i nisu u mogućnosti da ove godine nastupe na Tjentištu.

"Sa istima smo ostali u komunikaciji i već sada je potvrđeno da će u slučaju da budu na turneji 2021. godine prolongirati planirani ovogodišnji nastup, za novi termin festivala u narednoj godini", rekli su iz organizacije..

 U svakom slučaju odlične zabave na Tjentištu neće nedostajti. U večernjem programu na Jägermeister main stage-u očekuju nas vrhunske svirke uz Van Gogh, Bajaga i instruktori, Goran Bare & Majke, Urban & 4, Zoster, Hladno pivo, Ritam nereda, Buč Kesidi, TBF, Kanda, Kodža i Nebojša, M.O.R.T., Repetirot.

Ranije najavljeni program u OK kampu na Sensation OK stage-u ostao je nepromjenjen i tu nas očekuju Love Hunters, Mortal Kombat, Who See, Atheist Rap, Marčelo i Napeti quintet, Mile Kekin, a bit će i novih imena.

Svi ranije kupljeni paketi i aranžmani za boravak na festivalu, važiće i za nove datume. Publika kojoj novonajavljeni datumi održavanja festivala ne odgovaraju ima mogućnost povrata novca za ranije izvršenu kupovinu. O svim uslovima povrata u zavisnosti od kupljenog paketa publika će biti informisana na zvaničnoj festivalskoj stranici www.okfest.net

Paketi ponude za boravak na Nektar OK festu dostupni su na zvaničnoj stranici festivala www.okfest.net/#booking .

U ponudi su ograničene količine Paketa III (60 KM) koji podrazumjeva trodnevni boravak u OK kampu, festivalsku ulaznicu i organizovani prevoz iz većih gradskih centara u BiH, te paketa OK kamp (35 KM) u okviru kojeg je obezbjeđen boravak u kampu i festivalska ulaznica. Za sve ljubitelje prirode, kampovanja i dobre muzike OK kamp i ove godine otvara se dan ranije, tj. 13. avgusta. Kupovina paketa OK kamp (boravak u kampu + festivalska ulaznica) moguća je preko prodajnih sistema kupikartu.ba i Gigstix , kao i na samom festivalu, na recepciji OK kampa.

Uz Nektar OK Fest i ove godine su Addiko banka, banka partner festivala i prijatelj festivala kompanija m:tel, saopoćili su organizatori.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA