Nestrpljivo čekamo: Spektakl u Sarajevu - Marko Louis najavio koncert u Domu mladih

0
Radiosarajevo.ba
Nestrpljivo čekamo: Spektakl u Sarajevu - Marko Louis najavio koncert u Domu mladih
Radiosarajevo.ba / Marko Louis u studiju Radija Sarajevo

Marko Louis, jedan od najtalentovanijih regionalnih muzičara, nastupiće 26. oktobra u sarajevskom Domu Mladih. Koncert je dio njegove turneje Beskraj, a publici obećava noć punu emocija, energije i muzike koja spaja generacije.

Marko je prepoznatljiv po jedinstvenom muzičkom izrazu Balkan soul, prihvaćenom od publike, koji kombinuje elemente tradicionalne muzike sa ovih prostora sa melosima iz raznih krajeva svijeta. Sarađivao je sa nekim od najvećih imena regionalne muzičke scene, a period iza nas su obilježile saradnje sa Dinom Merlinom i Zdravkom Čolićem.

Od početka karijere, Louis ima poseban odnos sa sarajevskim umjetnicima. Božo Vrećo, Helem Nejse i Adnan Šaran, prijatelji su sa kojima je ostvario uspješne muzičke saradnje. Tu je i Sarajevo Big Band sa kojim je, na svoj način, izveo čuvenu pjesmu Indexa Bacila je sve niz rijeku.

FK Željezničar dobio novčanu kaznu od 10.000 KM: Nije se na tome završilo

FK Željezničar dobio novčanu kaznu od 10.000 KM: Nije se na tome završilo

"U Sarajevu je moja raja i svaki koncert je poseban. Gotovo dve godine nisam imao autorski koncert u Sarajevu i kako prolazi vreme - uzbuđenje samo raste. Jedva čekam da pevamo zajedno", kazao je Marko Louis.

Uz nove pjesme, poput Ružice, publika će uživati i u hitovima s prethodnih albuma koji su mu donijeli prepoznatljivost i pohvale kritike.

Disco Gripa ponovo u amfiteatru Doma mladih u subotu

Disco Gripa ponovo u amfiteatru Doma mladih u subotu

Kroz karijeru je ostvario brojne nezaboravne koncerte, svaki ispunjen posebnom atmosferom i snažnom povezanošću s publikom. Svaki koncert, bilo u malim intimnim prostorima ili velikim dvoranama, donosi novo iskustvo i nezaboravnu energiju koja spaja izvođača i publiku na posebnom nivou.

"Nema ničeg boljeg od osećaja kada vidim ljude kako plešu, pevaju, i osete svaku notu. Publika u Sarajevu ima posebnu energiju koja me uvek inspiriše. Raduje me povratak u grad u kojem muzika diše zajedno s ljudima", poručuje Marko u najavi koncerta.

Sarajevski koncert, zakazan za 26. oktobar 2024. godine u Domu Mladih, obećava još jedno takvo iskustvo – veče ispunjeno emocijama i zajedničkom ljubavlju prema muzici.

Ulaznice za koncert su u prodaji putem platforme Gigstix, a fizički se mogu kupiti u Magazi i Domu mladih. Kontigent u pretprodaji je već rasprodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije