Ne propustite koncert „Sarajevo ljubavi moja“

2
Radiosarajevo.ba
Ne propustite koncert „Sarajevo ljubavi moja“
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Održan press povodom koncerta "Sarajevo ljubavi moja"

Pod dirigentskom palicom Ranka Rihtmana, kao poklon građanima Sarajeva, sutra 9. aprila sa početkom u 21:00 u Narodnom pozorištu bit će upriličen koncert Sarajevske filharmonije, uz učešće solista i hora Narodnog pozorišta.

Koncertom pod nazivom “Sarajevo ljubavi moja”, zvanično će biti zatvoren program obilježavanja 30 godina od početka opsade Sarajeva "Dani sjećanja“, u organizaciji Vlade KS i kulturnih institucija.

Na današnjoj press konferenciji u Narodnom pozorištu, ministar kulture i sporta KS Samir Avdić zahvalio je medijima na praćenju mnogobrojnih programskih sadržaja manifestacije proteklih dana, a uposlenicima i rukovodiocima ustanova kulture na svesrdnom angažmanu da ona protekne na najbolji način.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

“Želimo da Dane sjećanja okončamo grandiozno, onako kako ovaj grad i država zaslužuju. Za generacije koje dolaze ovo treba biti putokaz kako trebamo obilježavati posebno vrijedne i veoma značajne događaje. Jer, imamo dug prema onima koji su položili svoje živote za odbranu grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, za one koji nisu s nama a trebali su biti”, poručio je ministar tom prilikom.

Na press konferenciji su govorili i direktor Narodnog pozorišta Dino Mustafić, dirigent Ranko Rihtman, direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce i muzički producent Adnan Mušanović.

Koncert "Sarajevo ljubavi moja" je zamišljen kao sjećanje na značajna djela popularne muzike iz sarajevskog zlatnog doba. Solisti i hor Opere NPS uz Sarajevsku filharmoniju i bend Muzičke produkcije BHRT-a izvest će neke od najpopularnijih pjesama po kojima je Sarajevo prepoznatljivo u regiji.

„Sarajevo ljubavi moja“, „Gori vatra“, „Sarajevo će biti, sve će drugo proći“ samo su neke od kompozicija koje su na repertoaru, a publika će imati priliku da se prisjeti i brojnih drugih hitova popularnih izvođača poput grupa „Indexi“, „Bijelo dugme“ ali i solista poput Kemala Montena i Zdravka Čolića.

Nove aranžmane za vanvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i Adnana Mušanović, muzički producent i akademski kompozitor, navodi se u saopćenju Vlade KS. 

Ulaz na koncert je slobodan, uz besplatne ulaznice koje se preuzimaju na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije