Bavi se bračnim odnosima / Na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar predstava "Alfa Beta"

18. 10. 2021. u 12:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar, 22.10.2021. godine, na rasporedu je predstava "Alfa Beta", autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića sa početkom u 20 sati.

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

"Koja je svrha i smisao braka? Šta brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Da li su naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu 'Alfa Beta'.

Predstava 'Alfa Beta' se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena", navodi se u saopćenju.

Cijena ulaznice je 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a od 9 - 14 sati.

Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA