Muzička legenda u rodnom gradu: Minja Subota stiže na Lino Fest u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Muzička legenda u rodnom gradu: Minja Subota stiže na Lino Fest u Sarajevu
/ Foto: minjasubota.com
Minja Subota, kompozitor, fotograf, dugogodišnji autor i voditelj poznate dječje emisije Muzički tobogan, nedavno je obilježio 50 godina umjetničke karijere.

U subotu 27. maja nastupit će u revijalnom dijelu 15. festivala dječije pjesme Lino Fest 2017 u Domu mladih u Sarajevu.

Za generacije koje su odrastale uz njegove emisije i dječije pjesme, Minja Subota predstavlja zaštitno lice nekih starih, boljih vremena, pa će na Lino Festu izvesti neke od svojih najpoznatijih pjesama.

Komponiranje dječjih pjesama i emisija Muzički tobogan (emitirala se od 1980. godine) obilježili su njegovu karijeru i život. Neke dječije pjesme Minje Subote postale su antologijske poput hita Deca su ukras sveta.

Minja Subota je rođen u Sarajevu i kaže kako se s radošću sjeća svoga djetinjstva koje je proveo u ovom gradu te koristi svaku priliku da posjeti svoj rodni grad.

"Rado dolazim na Lino Fest u Sarajevo jer to je jedan od najkvalitetnijih dječjih festivala u regiji. Marijo Pejić je prije 15 godina osmislio koncept ovoga festivala koji ima zabavnu i edukativnu dimenziju i okuplja djecu iz različitih gradova, što je doista za svaku pohvalu, a i organizacija i produkcija festivala su svake godine izuzetno kvalitetni", rekao je Minja Subota.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije