Koncert: POPIK, Nervni slom & Moca i biznismeni - 28. maj

Radiosarajevo.ba
Koncert: POPIK, Nervni slom & Moca i biznismeni - 28. maj
AG Club, 28. maj, 20:00 h

U subotu, 28. maja u sarajevskom klubu AG, svoj prvi album će predstaviti punk rock bend POPIK.

POPIK je oformljen 2014. godine kao reakcija na užas bivstvovanja na birou za zapošljavanje i ružno, sparno, besparno ljeto. Trio je već te godine objavio demo materijal "Demo" kojim je već u septembru otkriveno o kakvom se bendu radi - beskompromisnom, bijesnom i lajavom punk rock triu koji neće prezati da izvrišti sve ono što mu ide na živce i što ga umara u gradu i državi u kojoj preživljava. Dokazavši punk rock sposobnost iznad scenske podobnosti svirajući staru školu hardcore punka uz dašak Motorhedštine, POPIK već 2015. godine kreće raditi na materijalu koji će promovisati u potpunosti 28. maja u klubu AG u Sarajevu. Prije samog snimanja gitarista Borna obznanjuje da napušta bandu, ali ipak ostaje dovoljno dugo kako bi snimio sve svoje dionice i upisao se u historijat POPIKa. Grupa nastavlja dalje u sastavu Sharan (Motherpig), Sejo (KRV), a pridružuje im se i Sommy (Dozër) kako trud ne bi propao i kako bi se isplanirani koncerti odsvirali.

Gosti na ovoj promociji i koncertu će biti: NERVNI SLOM i MOCU I BIZNISMENE!

Nervni Slom je oformljen 2015. godine, a grupu čine Noke, Nane, Halid i Zlaja. Činjenica da za sebe govore da su 'momci skromnog talenta, ali velikog srca', nama je iznimno važna jer smo i mi i dalje tako grozni, samo deset godina stariji. Ko nije ispadao, nije ni naučio, a ko se nije čeličio, nije ni očvrsnuo - zato ih dođite pozdraviti u ogromnom broju 28.5.2016.

Drugi specijalni gosti su MOCA I BIZNISMENI (sva trojica!). Kombinirajući punk sa daškom ska, zerom hardcore i metal momenata te kalemeći na to prepoznatljivi gard starog (jedinog dobrog) sarajevskog Zabranjenog Pušenja, Moca i Biznismeni su 2010. godine kada su osnovani bili najvjerovatnije jedini aktivni punk bend u Sarajevu. Položili su najteže ispite, uključujući i odlazak bubnjara Mime (ne što je Mima, već što je bubnjar, svi dobro znamo koliko je teško naći zamjenu u Sarajevu, a kamoli bubnjara) te su nas 2016. obradovali sa vrsnim debi ostvarenjem "Biznis Pank"! Na promociju smo ih morali pozvati jer dijelimo slična politička opredijeljenja - samo su Mladi Mutanti Nindža Kornjače prave Nindža Kornjače!

Koncert će se održati 28.5.2016. (subota). Vrata od 20.00 h. Cijena upada 5 KM.

Pripremi se na POPIK, skini album na https://popik.bandcamp.com/album/uspavanke-za-olenu-p

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije