Koncert: Letu Štuke

Radiosarajevo.ba
Koncert: Letu Štuke

23. jul; 22:00h

Sarajevska grupa Letu Štuke nastala je još 1986. godine kada su je oformila četiri srednjoškolca. Počinju da sviraju na sarajevskim koncertima i sa nekoliko jakih pjesama postaju prihvaćeni kao predstavnici lokalne sarajevske demo scene. Rad grupe je stopiran zbog raznih previranja, odlazaka u vojsku članova benda i ratnih zbivanja '90-ih godina. Otada je postava izmjenjena, ali isti je vokal i tekstopisac Dino Šaran, koji je i najzaslužniji za ponovno pokretanje benda.

U februaru 2005. godine bend Letu Štuke ulazi u studio i počinje sa snimanjem svog prvog studijskog albuma. Album je muzički i stilski raznolik, sa 14 pjesama u odličnoj produkciji Đanija Pervana. Dino Šaran se potvrđuje kao vrstan tekstopisac, a danas važi za jednog od najtraženijih tekstopisaca na području BiH i Hrvatske. Pisao je tekstove za Crvenu jabuku, Vannu, Severinu, Gorana Karana, Edu Maajku, Halida Bešlića...

Ulaz: 5 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije