Koncert: Činčila - 23. septembar

Radiosarajevo.ba
Koncert: Činčila - 23. septembar
Facebook / Činčila
Underground Club, 23. septembar, 22:30 h

Činčila ponovo "roka" !!!

Nakon izdavanja svog debitantskog albuma Činčila se ponovo vraća u Undergorund club. Koncert će biti održan u petak 23.09.2016. u 22:30h. Ovaj energični i neobični alternativni bend kombinuje psihodeliju sa funk- rockom i mnoštvom drugih žanrova. Pored muzike bend se bavi i performansom, tako da su njihovi koncerti jedan jedinstveni spoj vizuelnog izražavanja i muzike.

Činčila je autorski psihodelični funk-rock bend osnovan 2012. godine u Sarajevu. Grupa izvlači kreativnu energiju iz zajedničkog dugogodišnjeg druženja, divljanja, glupiranja i maštanja. Bend pored muzike uključuje elemente likovne umjetnosti, performansa i kostimografije. Pored toga, bend Činčila je sigurno prvi bend na ovim prostorima koji počinje da kombinuje funk-rock sa psihodelijom i likovnim vizuelnim elementima, uključujući performans i scenski nastup. Sve što bend stvara vođeno je kosmičkim vibracijama koje kroz njih pulsiraju i prenose na publiku. Tekstovi benda Činčila predstavljaju svojevrsnu reakciju na socijalnu problematiku lokalnog i globalnog prostora u kojem žive i stvaraju. Pored toga, prisutne su i pjesme čija tematika proistiće iz ličnih iskustava i spoznaja. Svoj debitanski album pod nazivom "Šta znam" su izdali 14.05.2016. godine pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Hayat Production.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije