Kinoteka: film Razbijeno ogledalo

Radiosarajevo.ba
Kinoteka: film Razbijeno ogledalo

30. decembar; 19:00h

Uloge: Angela Lansbury, Geraldine Chaplin, Tony Curtis, Edward Fox, Rock Hudson, Elizabeth Taylor

Režija: Guy Hamilton

Scenario: Jonathan Hales, Barry Sandler

Angela Lasbury je uskočila u cipele Margaret Rutherford odglumivši gospođu Marple u adaptciji novele Agathe Christie.

Režiser Jason Rudd (Rock Hudson) i njegova žena Marina (Elizabeth Taylor), glumica koja se oporavlja od živčanog sloma, planiraju povratnički film koji bi oživio njihove karijere. Na putu im stoji producentica Lola Brewster (Kim Novak) koja inzistira da naslovna uloga pripadne Marininoj najvećoj protivnici, na ekranu i izvan njega.

Usprkos negodovanju Jason i Marina pristaju na ultimatum i priređuju zabavu na kojoj se pojavljuje i Lola, usredotočena da šanse Marininog povratka svede na minimum. Marina na zabavi komunicira sa Heather Babcock, velikom štovateljicom njezina lika i djela. Heather slučajno prolije piće na što joj Marina daje svoje da bi nekoliko trenutaka kasnije Heather pala kao pokošena.

Piće namijenjeno Marini popila je nesretna Heather što ukazuje na činjenicu da je ona bila meta. Na scenu tada stupa inspektor Craddock (Edward Fox) iz Scotland Yarda. Pomaže mu teta Jane Marple (Angela Lansbury) kojoj detektivski poziv nije stran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije