Druženje sa Jasnom Bajraktarević povodom 25 godina akademskog djelovanja

Radiosarajevo.ba
Druženje sa Jasnom Bajraktarević povodom 25 godina akademskog djelovanja
Foto: Jasna Bajraktarević / Ne propustite odlično predavanje

Dvadeset i pet godina univerzitetske karijere, dvadeset godina djelovanja u Sarajevu i četiri godine rada psihološkog savjetovališta PsychoPractice prof.dr.sc. Jasne Bajraktarević, povod su za organizaciju predavanja na temu „Psihopatologija svakodnevnice – Kako preživjeti život“ koje će se održati u Domu mladih, 12.06.2019. sa početkom u 19h.

“Psihologija je pravac i put za sve nas. Nakon 25 godina akademske karijere i bezbroj susreta sa ljudima, smatram da je organizacija ovakvih događaja postala društvena potreba. Predavanje će biti o uzrocima i posljedicama naših odluka, ponašanja i očekivanja u svakodnevnom životu.  Mogli bismo reći, “grupna terapija na drugačiji način”. Ljudi su izgubili  osjećaj da mogu nešto da promjene. Ovo predavanje, je, nadam se, uvertira u početak promjena u shvatanju životnih prepreka – problemi su izazov, a ne razlog za odustajanje’’, kazala je prof. Bajraktarević.

Predavanje je koncipirano na temelju najčešćih pitanja i problema koje su klijenti u ordinaciji postavljali i zbog kojih su potražili savjet ili stručnu intervenciju.

Najviše pažnje biti će posvećeno temama poput anksioznosti, depresiji, sagorjevanju na poslu, mobingu, komunikaciji roditelja i djece, paradoksu očekivanja, problemima samopouzdanja, samopoštovanja, kontroli impulsivnosti, problemima u učenju i drugo, kao i načinima prevazilaženja istih.

Cilj ovog predavanja je implementiranje psiholoških implikacija u svakodnevni život ljudi, demistifikacija straha od odlaska psiholozima i terapeutima kao i otkrivanje novih pristupa svakodnevnim problemima.

Predavanje je predviđeno za sve generacije i prilagođeno je širem obrazovnom spektru.

Ulaznice za predavanje Psihopatologija života – “Kako preživjeti život” možete preuzeti lično u svim prodajnim mjestima sistema www.kupikartu.ba ili putem online prodaje na portalu www.kupikartu.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije