Atomsko sklonište slavi 40 godina benda

Radiosarajevo.ba
Atomsko sklonište slavi 40 godina benda
Bruno Langer, neumorni vječiti roker i njegov legendarni band Atomsko Sklonište dolaze u Tuzlu i Sarajevo.

Atomsko sklonište nastupa u Tuzli i Sarajevu gdje će publiku podsjetili na neke od svojih starih hitova koji su obilježili jugoslavensku rok scenu. Atomsko sklonište zvanično je osnovano 22. februara 1976. godine u Puli, i ove godine obilježava 40. rođendan.

U vrijeme najveće popularnosti, krajem 70-ih i početkom 80-ih mogli su sebi priuštiti svjetske uslove za snimanje. Album Mentalna higijena sniman je u Londonu, u "Jam studiju", u kojem je snimala grupa Dire Straits. Snimali su i na Azurnoj obali u Nici nakon Pink Floyda, koji je tamo snimao "The Wall". U Pulu su doveli najveći mobilni studio na svijetu u to vrijeme, Mobile One, koji su koristili bendovi od AC/DC-ja do "Rolling Stonesa". Snimali u američkim studijima od Majami Biča do Atlante. 

 

Prvi koncert Brune Langera u Sarajevu bio je u Slogi davne 1972. godine sa  grupom Bumerang.

Gitarista Ranko Svorca, bubnjar Stjepan Stipe Bobić i Bruno Langer, solista i bas-gitara, sivraju već punih trideset godina u ovoj postavi Atomaca, nakon što je prva postava trajala 10 godina.

Koncert u Sarajevu je u petak 27. maja u klubu Cinemas Sloga, a u Tuzli dan ranije, 26. maja.

U Sarajevu prvih 300 ulaznica će biti po promotivnoj cijeni od 12 KM, dok je redovna cijena 15 KM, i već se mogu naći u Slogi. U Tuzli će karta biti 12 KM, a prvih 200 ulaznica po promotivnoj cijeni od 10 KM u CD chopu Korzo.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije