Andrea Ljekaj i Brlee na oktobarskom Die Tanznachtu u klubu Trezor

Promotivni tekst
Andrea Ljekaj i Brlee na oktobarskom Die Tanznachtu u klubu Trezor
Foto: Trezor / Oktobarski Die Tanzanachtu

Oktobarsko izdanje klupskog programa Die Tanznacht će u petak, 26. oktobra, u klubu Trezor ugostiti dva sjajna regionalna DJ-a i producenta, Andreu Ljekaja i Matea Brložnika – Brlee-a.

Andrea Ljekaj je sve prepoznatljivije ime na svjetskoj sceni elektronske muzike, producent i DJ u čijoj muzici se miješaju novi deep house zvuk i melodični techno. Izdaje za poznate svjetske label-ove , uključujući Save Us, Get Physical, Einmusika itd.

Ljekajevi autorski radovi i remiksi mogli su se čuti i na Burning Manu, BBC radiju, Boiler Roomu, a svoje su mjesto našli i u setovima velikana kao što su Luciano, Dubfire, Jamie Jones, M.A.N.D.Y., Hernan Cattaneo, Dave Seaman i drugih. Interesantno je i da je ove godine objavio neobičan i veoma sadržajan remix za pjesmu “Tebi putujem”, velike Josipe Lisac i Chuia.


Drugi gost ove plesne noći je Brlee koji dolazi iz Velenja. Suosnivač je slovenačke etikete Overload records koja je do sada zabilježila nekoliko veoma zapaženih izdanja. Brlee je poznat po sjajnim setovima u kojima dominira savremeni house i techno zvuk, a njegova energija za dj-pultom je jednostavno hipnotizirajuća. Brlee je nastupao širom Evrope sa imenima kao što su Solomun, Magdalena, Umek, a bio je i resident legendarne Ambasade Gavioli, koja je nedavno, nakon skoro 20 godina rada, nažalost zatvorila vrata .

Kako Andre i Brlee zvuče poslušajte na njihovim soundcloud profilima

Domaćini ovog događaja, koji će zasigurno pobuditi veliku pažnju domaćih klabera, su sarajevski Submarine Vibes i dvojac Sijah & Kolenda, uz koje će nastupiti i mladi producent 2odd koji se sjajnim setom premijerno predstavio na septembarskom Die Tanznachtu.

Medijski partner ovog događaja je radiosarajevo.ba, a da gostima bude ugodno pobrinuo se hotel Holiday Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije