CURE: Konkurs za edukativni program

Radiosarajevo.ba
CURE: Konkurs za edukativni program
Fondacija CURE poziva sve zainteresovane djevojke do 24 godine starosti da se prijave na CURE edukativni program “Upoznaj svoja prava, žensku istoriju, osnaži se i aktiviraj”, koji se održava u Travniku od 27. do 30. augusta 2009. godine.

Program se sastoji iz dva Modula. Prvi (I) Modul će se održati u Travniku i traje četiri dana, dok će drugi (II) Modul biti održan u Sarajevu i trajaće dva dana.

Šta pruža edukacijski program djevojkama?
Edukaciju o spolu i rodu, o rodnoj jednakosti, ženskoj istoriji, o feminističkom aktivizmu i o ženskoj angažiranoj umjetnosti, planiranje akcija polaznica, osnaživanje djevojaka da budu aktivistice i kao individue da čine pozitivne društvene promjene. Sva edukacija se radi kroz interaktivne radionice, prezentacije, prerformanse i istraživanje.

Šta možete dobiti kao učesnice ovog programa?
Informacije koje će djevojkama pomoći da misle pozitivno i djeluju aktivno. Sve polaznice će dobiti certifikate nakon završenog edukacijskog programa; mogućnost za besplatno pohađanje pozorišnih radionica tehnike Forum teatar; mini grantove za svoje akcije; mogućnost da učestvuju u CURE akcijama i uspostave suradnju sa aktivisticama iz BiH i svijeta.

Edukativni program je besplatan i sve troškove edukacije snosi Fondacija CURE uz podršku CFD-a Švicarske feminističke organizacije.

Fondacija CURE je realizirala edukacijski program u Doboju, Zenici i Ilidži, sada se vi aktivirajte i prijavite. Prijave se primaju do 21. 08. 2009. godine., a svoju prijavnicu možete preuzeti i popuniti OVDJE (pdf).

Za više informacija i za prijave, molimo kontaktirajte CURE ured na 033 270 610, Vedranu Frašto na 061 217 427 ili pišite na info@fondacijacure.org

Partnerske organizacije CURE edukativnog programa „Upoznaj svoja prava, žensku istoriju, osnaži se i aktiviraj!“ su CFD Švicarska feministička organizacija, Centar za edukaciju mladih (CEM) i Općina Travnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije