Zvijezde umiru za fond namijenjen zaraženim HIV-om

Radiosarajevo.ba
Zvijezde umiru za fond namijenjen zaraženim HIV-om


U srijedu, 1. decembra, na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, cijeli niz zvijezda iz svijeta show businessa suzdržaće se od svojih tweetova i ostalih vidova online-života, s ciljem da horde svojih fanova koji se broje u milionima – preusmjere na doniranje novca u fond Keep A Child Alive.

Zvijezde su danas umrle, njihovi virtuelni životi su ugasli, a fanovi će kupovati njihove živote donirajući novac u fond. A kada se zna da samo Lady Gaga ima više od 7 miliona fanova na Twitteru i 24 miliona njih na Facebooku, čini se da novac neće biti teško dobiti.

Inicijatorka fonda i ove akcije je Alicia Keys, a pridružili su joj se Lady Gaga, Justin Timberlake, Elijah Wood, Serena Wiliams, Kim i Khloe Kardashian, i mnogi drugi. Humanitarna akcija pod nazivom Digital Life Sacrifice počela je 1. decembra, a trajat će sve dok se u fond ne skupi milion dolara. Novac je namijenjen liječenju djece zaražene HIV-om i oboljele od AIDS-a iz Indije, Kenije, Ugande i Južne Afrike.

Namjera akcije je i da pokaže kako američka nacija izvanredno poprati nestanak ili smrt svake pop zvijezde, a ignoriše tragične sudbine miliona ljudi oboljelih i umrlih od AIDS-a.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije