Znate li zašto je poza 69 toliko uzbudljiva?

8
Radiosarajevo.ba
Znate li zašto je poza 69 toliko uzbudljiva?
Foto: Unsplash.com / Ilustracija

Za ulazak u klasični položaj 69, jedan partner leži ravno na leđima.

Klasični 69, poza koja omogućava da oba partnera istodobno pružaju i primaju oralnu stimulaciju može biti još bolja i uzbudljivija - izvor beskrajnog užitka.

Bez obzira na to je li ovaj položaj dio vašeg seksualnog repertoara ili nešto što ste jednom probali i bili pritom oduševljeni, detaljni vodič ima nešto što će vam pomoći da ovu pozu vidite u novom svjetlu.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Zašto je položaj 69 tako dobar, u čemu je njegova tajna, kako ga začiniti i koje trikove i savjete primijeniti za optimiziranje i pobuđivanje užitka za sve uključene?

Poza 69

Poza 69 je položaj oralnog seksa u kojem se dva partnera istovremeno bave oralnom stimulacijom zbog seksualnog užitka. Ime je dobila po tome što, kada su dvije osobe uključene u užitak, njihova spojena tijela izgledaju zakrivljeno kao brojevi 6 i 9, jedno pored drugog. Izraz potječe iz francuskog soixante-neuf, doslovnog značenja 'šezdeset i devet', i u upotrebi je nekoliko stotina godina. 69 se također pojavljuje u Kama Sutri, poznat kao 'položaj vrane'.

Kako funkcionira?

Za ulazak u klasični položaj 69, jedan partner leži ravno na leđima. Drugi se partner zatim penje na njega, s glavom okrenutom prema njegovim stopalima. Zatim usmjeravaju svoja usta prema partnerovim genitalijama, a da pritom također paze da poravnaju svoje genitalije s ustima svog partnera. U ovom položaju sada možete uživati u osjećaju oralnog seksa, pružajući istovremeno jednaku ugodu i zadovoljstvo jedan drugome.

Zašto biste željeli isprobati pozu 69?

1. Dobra je za održavanje 'iskre'

Parovi koji su u stanju održati dugoročne zadovoljavajuće seksualne odnose imaju nekoliko zajedničkih stvari; jedna od njih je i osjećaj za avanturu - kaže Kyle Zrenchik, seks terapeut i klinički direktor u Minneapolisu.

Budući da 69 zahtijeva malo pokušaja, pogrešaka i istraživanja, odličan je za vraćanje parova svjesnijem pristupu seksu. Nije baš moguće biti neangažiran ili odsutan prilikom izvođenja popularne poze oralnog seksa; morate biti osjetljivi, pažljivi i spremni isprobati različite stvari. To je čini odličnim izborom za parove koji žele ponovno otkriti svoju seksualnu strast jedno prema drugom.

Ilustracija

Parovi koji isprobavaju stvari, eksperimentiraju, istražuju, izazivaju sami sebe i jedan drugoga, i koji su dovoljno hrabri da se bave stvarima izvan svog uobičajenog i klasičnog seksualnog repertoara, doživljavaju osjećaj tajanstvenosti i ranjivosti, što su ključne komponente za kontinuirano, odnosno neprekidno zadovoljstvo, kaže Zrenchik.

2. Veliki ste obožavatelj oralnog seksa

Za mnoge koji se bore s poteškoćama postizanja vrhunca, oralni seks je jedini način na koji mogu postići orgazam tijekom partnerskog seksa. Stoga bi seksualni čin posvećen oralnom djelu mogao biti vrijedan razmatranja za one koji se bore da dođu do orgazma na druge načine. 69 je također izvrstan izbor za one koji su jednostavno dodatno uzbuđeni idejom da se spuste 'niže' i žele se stvarno 'zakopati' tamo dolje.

3. Želite uravnotežiti omjer zadovoljstva u svom seksualnom životu

Neki parovi su možda doživjeli iskrivljenu raspodjelu, odnosno distribuciju oralnog seksa, što bi možda željeli ispraviti. Ako ste frustrirani zbog davanja više oralnog nego što primate, 69 može biti način da se vaša oralna iskustva uravnoteže. Kako ističe tantrička terapeutkinja i seksualna trenerica Renee Adolphe, nitko ne može biti zapostavljen u pozi 69.

4. Volite puno stimulacije

Položaj 69 je odličan izbor za osobe koje žele osjetiti razne podražaje koji ih dodatno napaljuju. Kada istovremeno primate i dajete oralni seks, genitalno ste stimulirani, ali i uzbuđeni prizorima, mirisima i zvukovima zadovoljstva vašeg partnera. Ova kombinacija može dovesti do ekstra jakih orgazama. Zadovoljstvo jer se vaš partner osjeća dobro je intenzivan afrodizijak.

Varijacije pozicije 69

Budite pri ruci

Dok se položaj 69 tradicionalno koristi za oralni seks, možete ga malo izmijeniti korištenjem ruku umjesto usta. Ako vam se usta moraju malo odmoriti, upotrijebite ruke. Poštujte ono što vaše tijelo osjeća i što treba, kaže Adolphe. Nije sramota ako vašem jeziku treba malo odmora.

Vrijeme je za ljuljanje!

Ako posjedujete ljuljačku za seks, to može biti izvrstan dodatak poziciji 69, preporučuje Adolphe. Da biste napravili ovu varijaciju, jedan partner leži na leđima u ljuljački, a drugi stoji njemu iznad glave okrenut prema njegovim nogama, pritom se saginje kako bi mu pružio zadovoljstvo te istodobno uživa u ustima onog koji se ljulja.

Čučanj 69

Kako bi ušli u ovu varijaciju, jedan partner sjedi na podu s ispruženim nogama ispred sebe, lagano raširenim. Druga osoba spušta svoje genitalije na partnerovo lice, držeći noge s obje strane partnerovih ramena na podu i saginje se kako bi zadovoljila partnera, oslanjajući se rukama na pod. Ovaj čučanj zahtijeva da ste u prilično dobroj formi, posebice ako želite biti osoba koja radi čučnjeve, upozorava stručnjak, jer je potrebno puno snage da se tamo zadržite i izdržite.

Stojeći 69

Još jedna izazovna opcija za one koji idu u teretanu je stojeći 69. U ovom položaju, objašnjava Zrenchik, jedan partner stoji i podiže svog partnera u zrak, dopuštajući mu da visi i izvodi oralni užitak naopako.

Uvedite treću stranu

Zabava ne mora stati samo s vama i jednim partnerom, jer se pozicija 69 lako može prilagoditi i za tri osobe, kaže Adolphe. Da biste došli u poziciju s troje ljudi, morate nastojati napraviti svojevrsni trokut između sebe, tako da svaka osoba istovremeno daje i prima oralni seks.

Savjeti i tehnike za nadogradnju užitka

1. Udobnost je na prvom mjestu

Prvo i najvažnije, radite ono što vam je oboma ugodno. Teško je uživati u nečemu ako vam je fizički nelagodno, kaže Zrenchik. Ako je jedna strana osjetljiva ili klaustrofobična, razmislite o tome da legnete na bok ili da partner bude na vrhu. Ne pokušavajte preskočiti nelagodu samo da biste zadovoljili partnera; to je izgubljena situacija.

Ilustracija

2. Koristite rekvizite

Ponekad je teško doći do partnera pod pravim kutom ili vas može početi boljeti vrat. Ako je to slučaj, možete se poduprijeti pomoću jastuka ili pomagala kako biste dobili željenu visinu i ili kut, savjetuje Adolphe.

3. Prvo se operite

Sva tijela imaju mirise, oni su prirodni, zdravi i seksi. Međutim, ljubazno je osigurati uredne stidne dlačice ili ukloniti višednevni znoj. Brzo i temeljito pranje prije nego što krenete s oralnim seksom znači da se možete u potpunosti usredotočiti na posao umjesto da brinete o tome kako biste mogli mirisati, preporučuje Zrenchik.

4. Lubrikant

Ponekad postaje teško održavati usta vlažnima kada dugo uživate u partneru, stoga držite lubrikant pri ruci u slučaju da vam zatreba, preporučuje Adolphe. Ako niste ljubitelj okusa lubrikanta, možete se odlučiti za nešto aromatizirano, samo pazite da ne sadrži glicerin, koji vam može izazvati gljivičnu infekciju.

5. Vježbajte

69 može zahtijevati popriličnu količinu snage i izdržljivosti, pa biste mogli razmisliti o radu na kondiciji kako biste to olakšali. Također, ovisno o vašem tijelu i tijelu vašeg partnera, ova poza može zahtijevati naprednu fleksibilnost vašeg vrata, ramena i leđa. Ako osjećate da je vaše tijelo ograničeno, 69 može biti izvrstan razlog za pohađanje, primjerice, satova joge, savjetuje Zrenchik.

6. Miješajte položaje

Ako neko vrijeme ležite na boku, bole vas leđa ili bokovi, možda bi jedan partner mogao ležati na krevetu s 'obješenom' glavom dok je drugi na vrhu i drži vas rukama, savjetuje Zrenchik. Može biti gotovo nemoguće doživjeti orgazam ako ste u neželjenoj fizičkoj boli ili nelagodi. Jednostavne prilagodbe mogu uvelike poboljšati iskustvo i užitke za sve uključene.

7. Ubacite analni čep

Jednostavan način da povećate zadovoljstvo položaja 69 je da jedan od partnera ili oboje nosite 'analni čep', kaže Adolphe. Na ovaj način, kad god se vaši mišići dna zdjelice stegnu od užitka oralne stimulacije, stimulirat ćete analne živce pružajući si još više zadovoljstva. Ako želite maksimalno povećati užitak, odaberite čep koji vibrira, savjetuje stručnjak.

Što učiniti s razlikom u visini?

Ako vi i vaš partner imate značajnu visinsku razliku, ne plašite se. To se može vrlo lako riješiti tako da se viši partner savija u oblik slova 'C' ako radite 69 dok ležite na boku, predlaže stručnjak. Također možete izbjeći problem tako što ćete biti kreativni. Možda onaj veći partner više koristi svoje ruke i prste dok drugi više koristi usta, kaže Zrenchik.

Dakle, postoji niz zanimljivih i privlačnih načina da isprobate 69. Iskušavanje nečeg novog s partnerom može vas zbližiti i udahnuti novi život vašoj vezi, a da ne spominjemo intimniji i zadovoljavajući seks. Kao i u svemu što je povezano sa seksom, ključ je dobro komunicirati sa svojim partnerom i provjeriti jeste li na istoj strani prije nego što se upustite u bilo što, piše MBG.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije