Znate li pripremiti savršen pomfrit?

Radiosarajevo.ba
Znate li pripremiti savršen pomfrit?

Trik pomoću kojeg će vaš pomfrit biti ukusan poput onog iz najboljih restorana donosi portal Stvar ukusa.

Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali je odličan i kao grickalica uz omiljeni film. Da bi tako pripremljen krompir bio "kao u restoranu", treba ga prije prženja oko 10 minuta držati u posudi punoj ledeno hladne vode. Zatim isječeni krompir dobro osušiti kuhinjskom krpom, da ne bi vrelo ulje zbog toga prskalo unaokolo, kada se u tavu ubaci krompir.

Isprženi pomfrit dobro procijediti od ulja i dobro posoliti neposredno pred serviranje, da bi ostao što duže hrskav i da ne povuče vlagu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije