Znate li pravilno razbiti jaje? Ovo je najčešća greška koju mnogi prave

1
Radiosarajevo.ba
Znate li pravilno razbiti jaje? Ovo je najčešća greška koju mnogi prave
Foto: Pexels / Ilustracija

Kuhari razbijaju jaja kao od šale, baš kao i bake koje mogu napraviti tortu od tucet jaja zavezanih očiju, ali uspijete li se sjetiti svojih početaka, uvidjet ćete da nije uvijek bilo lako.

Bez obzira na godine iskustva, i dalje se zna potkrasti pokoja ljuska koju nonšalantno izvadimo kao da se nije ništa dogodilo.

Uzrok krhotina u tanjuru nije u nedostatku koncentracije, nego čista fizika.

Lino i dm udružuju snage za podršku Roditeljskim kućama u Sarajevu i Tuzli

Lino i dm udružuju snage za podršku Roditeljskim kućama u Sarajevu i Tuzli

Naučnici su 'presudili' u korist ravnih radnih ploha jer razbijanje jaja na rubovima lonaca, štednjaka ili tava zapravo gura ljusku u bjelanjak.

Želite li smanjiti rizik od sitnih komadića u doručku, najbolje je staviti čist papirnati ubrus na radnu površinu, razbiti jaje i palčevima razdvojiti ljusku. U videu pogledajte kako to izgleda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije