Znate li pravilno razbiti jaje? Ovo je najčešća greška koju mnogi prave
Kuhari razbijaju jaja kao od šale, baš kao i bake koje mogu napraviti tortu od tucet jaja zavezanih očiju, ali uspijete li se sjetiti svojih početaka, uvidjet ćete da nije uvijek bilo lako.
Bez obzira na godine iskustva, i dalje se zna potkrasti pokoja ljuska koju nonšalantno izvadimo kao da se nije ništa dogodilo.
Uzrok krhotina u tanjuru nije u nedostatku koncentracije, nego čista fizika.
Lino i dm udružuju snage za podršku Roditeljskim kućama u Sarajevu i Tuzli
Naučnici su 'presudili' u korist ravnih radnih ploha jer razbijanje jaja na rubovima lonaca, štednjaka ili tava zapravo gura ljusku u bjelanjak.
Želite li smanjiti rizik od sitnih komadića u doručku, najbolje je staviti čist papirnati ubrus na radnu površinu, razbiti jaje i palčevima razdvojiti ljusku. U videu pogledajte kako to izgleda.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.