Znate li čemu služi ladica ispod rerne? Pogledajte koja je njena prava namjena

0
Radiosarajevo.ba
Znate li čemu služi ladica ispod rerne? Pogledajte koja je njena prava namjena
Foto: Pixabay / Rerna

Većina ljudi u ladici ispod renre drži kalupe, posude, papir za pečenje i druge kuhinjske potrepštine. Međutim, to nije bila namjena za koju su je predvidjeli njeni dizajneri.

"Ispostavilo se da ponekad dosadna funkcija zapravo ima svrhu i može održati večeru toplom ako čekate goste koji kasne - rekao je TikToker u videu.

Za električne rerne ova se ladica može koristiti kao grijač, dok se plinski mogu dovoljno zagrijati da se u ladici mogu peći namirnice. Uz to, poslužit će za dobivanje primamljive boje na vrhu pečenog mesa i sira ili za tostiranje kriški hljeba s lukom. Možete je koristiti čak za pečenje domaćih nachosa.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Isto tako, topla ladica ispod rerne odlična je za dizanje tijesta za hljeb budući da će topli prostor brže aktivirati kvasac. Sve što trebate učiniti je zagrijati rernu sa 140 na 230 stepeni, zatim tijesto staviti na dno dok se ne udvostruči, prenosi The Sun.

Naravno, svaki kuhar također može koristiti ladicu za pohranu, jer je savršene veličine za limove, kalupe za muffine i kalupe za torte. Mnogi pojedinci za brzo zagrijavanje i pripremu jela radije će ipak koristiti mikrovalnu peć.

@lkznjmwbcrb

♬ original sound - lkznjmwbcrb

No, ono što možda niste znali, jeste činjenica da mikrovalne peći također imaju način kuhanja koji vam može uštedjeti sate pripreme hrane.

Na primjer, ako gulite puno luka, kako biste uštedjeli na vremenu prilikom čišćenja, jednostavno ubacite sav luk na 20 sekundi u mikrovalnu i sam će ispasti iz kore bez potrebe da je čistite. Na taj način možete očistiti cijele glavice, bez potrebe razdvajanja komadića.

Još jedan koristan trik - u mikrovalnoj peći možete sušiti svježe začinsko bilje. Da biste to učinili, stavite začinsko bilje u mikrovalnu peć na intervale od 30 sekundi dok ne postigne željeni nivo suhoće.

I još jedan savjet za uštedu vremena - umjesto u klasičnoj rerni, povrće možete pripremiti u mikrovalnoj. Budući da povrće gubi hranjive tvari izlaganjem toploti, njegovo kuhanje u mikrovalnoj zapravo može biti zdravija alternativa, prenose 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije