Znamo svi za hotele i motele, a znate li šta su Yoteli?

Radiosarajevo.ba
Znamo svi za hotele i motele, a znate li šta su Yoteli?
Svako od barem jednom u svom životu imao je priliku da odsjedne u nekom smještaju van svoje kuće i svi tom prilikom najčešće biramo hotele i motele. No, ono što nismo znali jeste da od sada možemo izabrati i Yotele.

Da, dobro ste pročitali, Yoteli su novi vid smještaja koji se širom svijeta nudi brojnim putnicima, a riječ je o lancu hotela na aerodromima koji nudi male, ali luksuzne sobe.

Budući da aerodromi često znaju biti pakleno iskustvo za brojne ljude, posebno one koji nisu navikli čekati ili baš i ne vole gužvu, inovatori su odlučili napraviti malu oazu za one ljude koji žele mjesto za odmor.

Sobe koje su ustvari kabine nalaze se na nekim od najvećih aerodroma na svijetu, kao što su oni u New Yorku, Parizu, Amsterdamu i Londonu, a sadrže sve ono što biste inače našli u bilo kojoj hotelskoj sobi.

Ono što krasi Yotele jesu mini verzije svega što možete pronaći i inače u hotelskim soba,a ali ipak cijene bi mogle mnoge odvratiti od spavanja u Yotelima, jer recimo u londonskoj verziji mini hotela na aerodromu za jednu noć u sobi morate izdvojiti 90 eura.

Ipak, mnogi se radije odluče za odmor na aerodromu, a uz to dobijaju tople napitke, TV, bežični internet, kupatilo i još mnogo toga što možete vidjeti u narednom videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije