Znakovi koji ukazuju da će vaš brak trajati

Radiosarajevo.ba
Znakovi koji ukazuju da će vaš brak trajati

Ljubav je previše dragocjena da biste sebe mučili pitanjima. Utvrdite da li imate razloga da strahujete za svoju vezu, ili ste toliko bliski da možete odahnuti i uživati u svakom trenutku s voljenom osobom.

Uspješan brak je jedan od najvećih izazova s kojim ćete se ikada suočiti, i sasvim je normalna zabrinutost po ovom pitanju.

Ali, ukoliko vaša veza uključuje bilo koji od ovih šest znakova, možete odahnuti, jer izabrali ste pravu osobu za sebe.

1. Vi ste prije svega prijatelji. Dobri parovi posmatraju svog partnera kao svog najboljeg prijatelja, a tu vezu jačaju upravo interne šale i anegdote koje međusobno dijelite, makar to bile svakodnevne sitnice. Čak iako tokom godina romantika u vašoj vezi blijedi, vaš partner je i dalje osoba koju prvu pozovete onda kada želite da ispričate neki trač ili da podijelite zanimljiva zapažanja.

2. Ne insistirate na striktnoj podjeli poslova. Najbitnije je da svaki od partnera doprinosi u obavljanju kućnih poslova, ali to ne znači da morate brojati ko je više prao posuđe te nedjelje. Iznenađujuće je da ne morate dijeliti sve po pola da biste bili dobar par, jer praćenje rezultata svakoga može učiniti ozlojeđenim. Vas dvoje pripadate istom timu, i uvijek možete porazgovarati ako je neko od vas dvoje previše zatrpan poslom. 

3. Iznenađujete partnera. Nije dobar znak ukoliko previše poznajete partnera i ništa više vas ne može iznenaditi. Naravno da nije dobro imati velike tajne, ali ponekad možete zadržati male stvari za sebe i na taj način prijatno iznenaditi voljenu osobu.

4. Znate da se izvinite. Nemojte ništa držati u sebi jer svađa je zdrava. Ljutnja je zdrava emocija, ali važno je da održavate razuman nivo konflikta. Vaša veza je sigurna sve dok oboje znate da se izvinite i da prevaziđete svađu, i to što prije.

5. U dobru i u zlu. Potpuno ste posvećeni, oslanjate se na partnera i vjerujete u obećanja koja ste dali na dan vašeg vjenčanja. Ukoliko udruženi uspijete prebroditi najteže trenutke ne postoji strah od toga da vaša veza nije dovoljno jaka, jer upravo to dokazuje da jeste.

6. Održavate vezu zabavnom. Možda ste se vremenom opustili pred partnerom, ali čuvati entuzijazam s početka veze je važno za uspješan brak. Ne morate izvoditi nevjerovatne stvari i skakati bandžijem, ali borba protiv apatije i rutine svakako zahtijeva da unesete zabavu u vezu, piše Lisa.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije