Zenica vodi u glasanju za ljepše porodilište

Radiosarajevo.ba
Zenica vodi u glasanju za ljepše porodilište

Kantonalna bolnica u Zenici vodeća je u kampanji „Vaš glas za ljepše porodilište“, koji ju je krajem maja pokrenuo proizvođač „Domestosa“.

Cilj akcije je učiniti prve zajedničke dane novorođenih beba i njihovih mama još ljepšima i ugodnijima kroz poboljšanje uslova u bh. porodilištima, kažu organizatori kampanje.

Akcija „Vaš glas za ljepše porodilište“ trajat će do 31.oktobra, a tokom ovoga razdoblja moći će se glasati za jedno od 19 porodilišta koja su se pridružila akciji te odlučiti o dobitniku donacije. U obnovu rodilišta, koje tokom ove vrijedne akcije dobije najveći broj glasova, uložit će se 80.000 KM.

Prema dosadašnjim pristiglim glasovima porodilište Kantonalne bolnice Zenica dobilo je najveći broj glasova, tačnije 35,7% od ukupnog broja prikupljenih glasova. Porodilište Kantonalne bolnice Zenica slijede porodilišta sljedećih bolnica/klinika: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sa 12,7%, Univerzitet kliničkog centra Tuzla sa 10,2%, Kantonalna bolnica „dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać sa 7%, Opšta bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo sa 7%, Sveučilišna klinička bolnica Mostar sa 6%, Klinički centar Banja Luka sa 4,7%-

U akciji se može sudjelovati kupovinom proizvoda Domestos, a potom je potrebno poslati račun ili kopiju računa na koje će se upisati porodilište kojem se daje glas na poštanski pretinac „Glas za ljepše porodilište“ PP 44, 71 000 Sarajevo ili upisivanjem glasa na web site www.glaszaljepseporodiliste.net i tako ostvariti pravo davanja glas jednoj od odabranih bolnica.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije