Žene, rat i izgradnja mira na Balkanu

Radiosarajevo.ba
Žene, rat i izgradnja mira na Balkanu

Centar za ženske studije iz Beograda u saradnji sa dr Oliverom Simić, Griffith Law School (Australija), otvara nagradni konkurs za najbolji esej, kritički tekst ili ogled na temu Žene, rat i izgradnja mira na Balkanu.

Da bi se ohrabrio nastanak nove generacije feminističkih teoretičarki koje se bave feminističkim pristupom miru i studijama tranzicione pravde, Olivera Simić će sponzorisati nagradni konkurs na godišnjem nivou, počevši od 2013. godine. Autor/autorka najboljeg eseja osvojiće novčanu nagradu od 500 USD. Pored novčane nagrade, izabrani rad će, na temelju sopstvene inovativnosti, interdisciplinaranosti i zasnovanosti u feminističkoj teoriji i praksi, biti objavljen u časopisu Genero

Uslovi konkursa

Nagradni konkurs je otvoren za studentice i studente dodiplomskih, diplomskih (master) i postdiplomskih studija, mlade istraživačice i istraživače i aktivistkinje iz sfere ženskih ljudskih prava iz svih zemalja na prostoru bivše Jugoslavije.

Svi eseji moraju biti na BHSC jezicima i napisani u skladu sa uputstvom za dostavljanje tekstova za časopis Genero.

Dužina eseja ne treba prelaziti 8000 riječi, uključujući fusnote, isključujući bibliografiju.

Svi eseji treba da budu poslati u MS Word formatu (.doc ili .docx) i svi treba da imaju bibliografiju. O svim podacima o načinu oblikovanja rada, konsultovati stranicu s uputstvima za dostavljanje tekstova za časopis Genero . 

Svi eseji treba da sadrže sljedeće informacije na naslovnoj strani: naslov rada, ime i prezime autorke/a, punu poštansku adresu, broj telefona, e-mail adresu/e. Naslovna strana mora biti potpuna.

Dokument treba nasloviti svojim imenom i prezimenom. Esej treba biti rad jedne osobe, treba biti originalan i neobjavljivan, a mora da koristi feminističke teorijske okvire i rodno osjetljiv jezik.

Esej treba da poslati elektronski na adresu konkurs.zeneimir@gmail.com, a krajnji rok za dostavljanje tekstova je 31. maj 2013.

Komisija koju čine predstavnice Centra za ženske studije i Olivera Simić donosi konačnu odluku o pristiglim radovima koji zadovoljavaju uslove konkursa i proglašava najbolji esej. Proglašenje najboljeg eseja za 2013. godinu, održaće se 15. oktobra 2013 .

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije