Žene odlučile: Bucmasti muškarci su atraktivniji od mišićavih

Radiosarajevo.ba
Žene odlučile: Bucmasti muškarci su atraktivniji od mišićavih
Foto: Elite Daily / Leonardo DiCaprio

Kroz historiju je viđenje društva o idealnom muškarcu uglavnom jednako. Stari Grci i Rimljani gradili su kipove golemih muškaraca s povećim bicepsima, od kraljeva se očekivala atletska figura, a i danas se spominju vitezovi u sjajnom oklopu.

Međutim, noviji trendovi pokazuju da bi mišićavi muškarci mogli izaći iz mode te da će žene koje traže idealnog partnera birati bucmaste frajere.

Planet Fitness je proveo istraživanje među 2000 muškaraca i žena kako bi doznali koji je oblik tijela najatraktivniji. Rezultat je otkrio da sedam od deset žena više privlače momci koji imaju desetak kilograma viška.

Prema članku iz Washington Posta iz 2015, oko 37 posto Amerikanaca u dobi od 20 do 54 godine odgovara tom opisu. Istraživanje je otkrilo da 78 posto žena vjeruje da su bucmasti muškarci sigurniji u vlastitoj koži, a četiri od pet mama izjavilo je da su ponosne jer su se udale za nekoga tko se može pohvaliti takozvanim ''dad bodyjem''.

Privlačnost ne ovisi samo o tjelesnom izgledu. Neka istraživanja su pokazala da postoji biološki razlog zašto heteroseksualne žene više privlače frajeri s većim trbuščićima.

Profesor antropologije na Sveučilištu Yale Richard Bribiescas otkrio je da su bucmastiji tipovi zapravo zdraviji od mišićavih. Razlog tome pronalazi u činjenici da povećanje tjelesne težine uzrokuje smanjenje razine testosterona što pak dovodi do jačeg imunološkog sustava.

Zaključak je da su jači muškarci i bolji očevi. To vjerojatno objašnjava zbog čega mlađe žene traže muškarce isklesanog tijela, ali one koje se žele skrasiti neće se toliko brinuti zbog nekoliko kilograma viška kod partnera.

Ipak, prije nego što se opustite, imajte na umu da nezdrave prehrambene navike mogu dovesti do problema u budućnosti. Redovita tjelovježba i dalje je bitna za održavanje zdravog životnog stila, ali ne morate se ubijati u teretani, dovoljno je povremeno džogirati.

U suštini, dok je sve u umjerenim količinama, možete uživati u svom tijelu karakterističnom za očeve koje žene očito smatraju jako privlačnim, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije