Želite promjenu na kosi ovog ljeta: Ovo su hit boje

0
Radiosarajevo.ba
Želite promjenu na kosi ovog ljeta: Ovo su hit boje
Print Screen / Kidman, Pink i Mendes

Tražite način za suptilno osvježiti boju ili u potpunosti promijeniti svoju prirodnu nijansu? Dvoumite se između prirodnog i radikalnog?

Bez obzira preferirate li nijansiranje, bojenje cijele kose, pramenove, balayage ili ombre, možemo reći da se boje za kosu koje će biti hit ove sezone, dijele u dvije grupe – one prirodne za “klasičare” i nešto ekscentričnije za one odvažne.

Ovisno o tome kakva promjena vam je potrebna, Make-up.hr predlaže isprobavanje neke od slijedećih:

Bakreno crvena

Crvena se vraća na velika vrata, a trenutno je najpopularnija topla bakrena. Elegantni i istovremeno veoma trendi, crvenkasto-zlatni tonovi učinit će tvoju transformaciju vrlo zapaženom. Zbog obilja nijansi bakrena jednako dobro pristaje i tamnijem i svjetlijem tenu, što joj je veliki plus, dok se jedina mana ogleda u činjenici da je malo komplicirana za održavanje. Ipak, redovitim bojenjem kose očuvat ćeš intenzitet i upadljivost.

Bakreno crvena - undefined

Pastelno roza

Ova sezona neće moći proći bez pastelne roze koja spada u idealne boje za plavuše. S njom je promjena zagarantirana, jer ništa nije toliko živopisno, toliko zabavno i smjelo kao ružičasta kosa! Osim toga, savršeno ćeš se uklapati s flamingosima, sladoledima, lubenicama i svim drugim simbolima ljeta. Važno je samo održavati kolorit i redovito osvježavati sjaj kose. S druge strane, ako si dovoljno hrabra, možeš isprobati tamno ljubičastu, koja je posebno pogodna boja za brinete.

Patelno roza - undefined

Boja meda

Idealno rješenje za sve one koji nemaju baš previše hrabrosti, a opet priželjkuju određenu modifikaciju izgleda. Bilo da si brineta ili plavuša, zlatna boja karamele idealno kombinira plavu i smeđu i unosi suptilnu promjenu koja na kraju izgleda spektakularno! Sličan efekt možeš postići i s bojom lješnjaka.

Boja meda - undefined

Pramenovi koji uokviruju lice

Takozvani “Money Piece” ili pramenovi koji uokviruju lice su još jedan trend iz foldera “hrabro”. Prednja dva pramena obojena u plavo (nijansa meda, biserno plava) stvorit će iluziju da je cijela kosa svjetlija, a baš zbog takvog efekta, nećeš morati bojiti cijelu kosu. Svijetli “okvir” lica samo će dodatno istaknuti ljepotu očiju, a još ako je ten preplanuo, bit će to pun pogodak!

Balayage pramenovi - undefined

Balayage boje karamele

Možda i najpopularniji trend Instagrama i Pinteresta, ovog puta dolazi u tonovima karamele. Razlog je jednostavan - laska svakom tenu i uopće nije zahtjevan za održavanje! Kad govorimo o bojama za crnke, rijetko što može ispasti efektno kao balayage boje karamele. Za razliku od većine drugih tehnika, balayage nastavlja izgledati prirodno dok kosa raste, nema strogih prijelaza, jer tamo gdje završava boja, počinje tvoja prirodna nijansa.

Svijetlo plava

Plavuše će obožavati ovaj look, čak i one koje preferiraju platinastu nijansu željet će unijeti malo toplijih, zlatnih tonova. I dalje je dovoljno svijetlo, samo s manje ljubičaste, a više meda u samoj osnovi boje za kosu. Osim soft blond, ove sezone hit će biti i bež plava.

Ukoliko još uvijek niste odlučili kakvu frizuru želite kao i boju kose, obavezno posjetite Pinterest.

Nikol Kidman - undefined

Foto: EPA-EFE: Nicole Kidman

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije