Zašto malu djecu ne treba voditi u restoran?

Radiosarajevo.ba
Zašto malu djecu ne treba voditi u restoran?

Neki skupi i elitni restorani zabranjuju dovođenje male djece. To ne znači da je to dobro i da svi restorani trebaju uvesti takvu politiku, ali evo nekih razloga zašto zaista nije pametno voditi malo dijete u restoran, piše B92.

Briga o zdravlju. Mala djeca su jako osjetljiva i sklona infekcijama. Zbog toga hrana iz restorana možda neće odgovarati njihovom osjetljivom stomaku. Biće dosta prilika za odlazak sa djetetom u restoran kada ono malo poraste.

Uživajte u vašem vremenu. Sa malim djetetom kod kuće, nećete imati mnogo vremena za sebe. Ukoliko vam se ukaže prilika da odete u dobar restoran, iskoristite je tako što ćete naći nekoga da vam pričuva dijete, a vi ćete uživati u zasluženom slobodnom vremenu.

Bubice vašeg djeteta nisu svima simpatične. Možda je vama simpatično kada vaše dijete ispoljava svoje bubice. Međutim, to ne mora značiti da će i gostima u restoranu prijati da slušaju prohtjeve malog djeteta.

Gubljenje novca. U većini restorana ne može se naručiti mala porcija, a veliku dijete vjerovatno neće moći pojesti. Ukoliko je jelo skupo, a ne pojede se, uzalud ćete potrošiti pare.

Djeca lome stvari. Mala djeca mogu izazvati pravu pometnju za stolom, sa priborom za jelo, a ni čaše nisu sigurne od lomljenja. Ne samo da se vaše dijete tako može povrijediti već može stvoriti neprijatnu galamu u restoranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije