Zašto je dobro namazati obrve lukom

Radiosarajevo.ba
Zašto je dobro namazati obrve lukom

Neki čudni trikovi za uljepšavanje su totalno genijalni a neki se čine previše sumnjivim. Ovaj bi mogao spadati u ovu drugu skupinu, piše portal Seventeen.com.

Youtuberka Huda Kattan postavila je prošle sedmice tutorijal koji se veoma brzo proširio i po Instagramu.

Huda je lukom premazala obrve tvrdeći da ubrzavaju njihov rast. Ona tvrdi da sok iz luka sadrži svojstva koja ubrzavaju rast kose i čine je gušćom.

Skoro svi misle da ovo vjerovatno ne funkcionira, a i ko bi želio staviti luk tako blizu očima?

Kavita Mariwalla, dermatolog iz njujorškog West Islipa, slaže se da to nije baš najbolja ideja. Ona je rekla zaAllure da svojstva koja sadrži luk dokazano pomažu pri rastu kose, ali da se to ne odnosi i na obrve.

Sok od luka primijenjen je u studiji o ženama koje imaju autoimunu bolest kože koja može dovesti do gubitka kose. One su sok utrljale na tjeme, ali ne zato da im kosa brže raste. Taj sok ima protuupalna svojstva i pomogao je zaustaviti upalu kod žena koje boluju od ove bolesti.  

Iako djeluje zbunjujuće, luk vjerovatno neće pomoći vašim obrvama da rastu.

Ukoliko ludite čekajući da narastu nakon što ste počupali previše, samo budite strpljivi. U međuvremenu, uvijek možete koristiti šminku da popunite praznine na vašim obrvama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije