Zašto biste trebali pogledati na sat prije nego što krenete raditi "ono"

Radiosarajevo.ba
Zašto biste trebali pogledati na sat prije nego što krenete raditi "ono"
FOTO: Screenshot / Ilustracija

Seksolozi su utvrdili da je jedan od najbitnijih faktora razdoblje dana u kojem ljudi odluče prakticirati odnose s partnerom.

Zato, prije nego što krenete u igru zavođenja, pogledajte na sat i pogledajte kolike su vam šanse za što bolji doživljaj.

Ukoliko biste da "krenete u akciju" od šest do osam sati ujutro, treba da budete spremni na činjenicu da je njeno tijelo budno, ali još nespremno za seks. Nivo melatonina je previsok, a tjelesna temperatura nije dovoljno visoka.

Muškarci su od šest do osam veoma uzbuđeni, pa seksolozi tvrde da žene u to doba ne mogu očekivati ništa više od "seksa na brzaka".

Situacija se mijenja od osam do deset sati, kada je žena već budna i spremna. Nivo endorfina raste, pa joj nije potrebno mnogo vremena da se uzbudi. Ipak, mozak muškarca već je usmjeren na posao, nivo testosterona se lagano spušta i vraća u normalu, pa ga je malo teže zainteresirati.

Seksolozi navode kako je vrijeme između deset i 12 sati idealno za oralni seks, jer su receptori ukusa kod žena tad veoma izoštreni. Muškarac ovo vrijeme provodi u promišljanjima, pa ovo doba dana razmišlja o seksu, ali neće učiniti ništa konkretno da bi ga i ostvario.

Žene su od 12 do 14 sati veoma aktivne, ali ta aktivnost nimalo nije povezana sa seksom, pa će je biti teško zainteresovati za takve stvari. Muškarac je, pak, veoma raspoložen, ali će se teško desiti da će njegova partnerka u ovo vrijeme biti dovoljno zainteresovana da nešto pokrene.

Vrijeme između 14 i 16 sati najbolje je za začeće, pa ukoliko želite da zasnujete porodicu - ovo je najbolji tajming. Ženski reproduktivni sistem u ova doba postaje spreman za začeće, dok je sjeme muškarca najkvalitetnije oko 16 sati.

Većina žena ne može da vodi ljubav između 16 i 18 sati, ali nekima ne smeta "na brzaka", dok je muškarac vrlo spreman na akciju.

Već od 18 do 20 sati oba pola fokusiraju misli na vraćanje energije koju su izgubili u toku dana, tako da je mala vjerovatnoća da je neko od njih dvoje raspoložen za seks.

Seksolozi tvrde da je vrijeme od 20 do 22 sata idealno za laganu večeru i razmjenjivanje nežnosti u krevetu. Žena je tada, poslije večere, puna energije i spremna čak i na inicijativu, dok je jači pol raspoložen za ispunjavanje posebnih želja svoje partnerke. Muški i ženski pol na istim su "talasnim dužinama" upravo u ovom periodu dana, piše B92.

Već nakon 22 sata tijelo žene pada u duboki san. Seksualnost opada. Muškarac se u to doba osjeća dosta opuštenije, iako još nije pospan. Između ponoći i šest sati skoro pa i nije moguće ostvariti bolji odnos sa partnerom, jer su oboje uglavnom već utonuli u duboki san i spremaju se za naredni dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije