Zapečene tikvice s paradajzom i mozzarellom na roštilju

Radiosarajevo.ba
Zapečene tikvice s paradajzom i mozzarellom na roštilju

Ljeto je idealno vrijeme za roštiljanje, a osim ukusnog mesa, neka se na njemu nađe i koje povrće. Zapečena tikvica s paradajzom i mozzarella sirom naš je prijedlog!

Sastojci

tikvica

maslinovo ulje

umak od paradajza ili svjež paradajz

mozzarella sir

so i biber

origano/bosiljak/ružmarin/kadulja…

Priprema

Tikvicu narežite na kolutiće, te s obje strane malo namažite maslinovim uljem.

Začinite s mrvicu soli i bibera, a zatim ih na roštilju ispecite sa svake strane po dvije minute.

Nakon toga na tikvicu stavite umak od paradajza ili na kolut tanko narezan svježi paradajz, mozzarella sir i začinite origanom ili začinom po izboru.

Stavite peći još minutu ili dvije i poslužite… Prijatno!

(Recept preuzet sa portala Cuvarkuca.hr)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije