Zapečene tikvice s paradajzom i mozzarellom na roštilju
Ljeto je idealno vrijeme za roštiljanje, a osim ukusnog mesa, neka se na njemu nađe i koje povrće. Zapečena tikvica s paradajzom i mozzarella sirom naš je prijedlog!
Sastojci
tikvica
maslinovo ulje
umak od paradajza ili svjež paradajz
mozzarella sir
so i biber
origano/bosiljak/ružmarin/kadulja…
Priprema
Tikvicu narežite na kolutiće, te s obje strane malo namažite maslinovim uljem.
Začinite s mrvicu soli i bibera, a zatim ih na roštilju ispecite sa svake strane po dvije minute.
Nakon toga na tikvicu stavite umak od paradajza ili na kolut tanko narezan svježi paradajz, mozzarella sir i začinite origanom ili začinom po izboru.
Stavite peći još minutu ili dvije i poslužite… Prijatno!
(Recept preuzet sa portala Cuvarkuca.hr)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.