Zapečene palačinke sa mljevenim mesom i gljivama

Radiosarajevo.ba
Zapečene palačinke sa mljevenim mesom i gljivama


Ukoliko ste u vječnoj nedoumici šta pripremiti za ukusan ručak, stranica Recepti-svijeta.com donosi jedan ukusni recept za zapečene palačinke punjene mljevenim mesom i gljivama.

Sastojci:

300 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
200 gr gljiva
1/2 svježe crvene paprike
2 kašike nasjeckanog peršina
1 kašika origana
1 kašika crvene paprike u prahu
so
biber
2 kašike ulja

Preljev za palačinke:

300 ml vrhnja za kuhanje
200 ml jogurta
100 ml mlijeka
3 jaja

Priprema:

Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris, dodati sitno narezanu papriku. Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje. Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri dok suvišna tekućina ne ishlapi.

Nadjev ohladiti i puniti palačinke. Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja, vrhnje za kuhanje, jogurt i mlijeko

Staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC oko 30-40 minuta. Poslužiti uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije