Šta omiljena kafa otkriva o vama: Jeste li zabavni, kreativni, preozbiljni...?

Radiosarajevo.ba
Šta omiljena kafa otkriva o vama: Jeste li zabavni, kreativni, preozbiljni...?
Foto: Pixabay / Kafa / Ilustracija

Najzastupljeniji jutarnji ritual širom svijeta je ispijanje prve kafe. Ovaj kofeinski napitak nam pruža snagu za početak dana, daje razlog za susret sa dragim osobama i neobavezan razgovor.

Međutim, kafa nije samo navika. Izbor omiljenog kofeinskog napitka mnogo više govori o vama nego što ste mislili, piše Lepa i srećna. 

U zavisnosti od toga da li je volite toplu ili hladnu, sa koliko mlijeka i koji je omiljeni način ispijanja kafe, može otkriti koji ste tip ličnosti, slično kao i horoskop.

Espresso

Veoma ste prijateljski nastrojeni, komunikativni ste i lako se prilagođavate. Volite ukus prave kafe i kad je pijete volite da to bude mala količina, ali divnog ukusa. Produženi espreso - Vi ste pravi entuzijasta koji voli da uživa u životu. Noćna ste ptica i nemate mnogo potrebe za snom.

Ilustracija - undefined

Foto: Pixabay : Ilustracija

Ledena kafa 

Samopouzdanje i otvorenost su dvije riječi koje vas najbolje opisuju. Vi ne dozvoljavate da vam godišnje doba diktira šta ćete piti i kako ćete se ponašati. Volite da se igrate slamčicom, priznajte!

Dalgona kafa - undefined

Foto: Instagram: Dalgona kafa 

Kafa za ponijeti

Vi ste veoma ozbiljni i koncentrisani na ono što radite. Od onih ste ljudi koji vjeruju da svaki problem, ma koliko bio „vruć“, ima rješenje.

Ilustracija - undefined

FOTO: Pixabay: Ilustracija

Kapućino

Mnogi vas vole i poštuju zbog vašeg toplog srca iako ste nerijetko zaboravni. Prijatelji vas često opominju da obrišete brčiće od pjene sa gornje usne.

Late (sa mnogo mlijeka)

Veoma često ste zamišljeni i neodlučni. U ovom svijetu osjećate se kao da ste okruženi nepoznatim, pa najradije igrate na sigurno.

Makijato

Vi ste pravi tradicionalista i svijet posmatrate sa rezervom. Trebalo bi da poradite na smislu za humor i da prestanete da mrzite brčiće od pjene s kafe. Opustite se!

Moka

Vi volite provod i veoma ste kreativna osoba. Niste baš ljubitelj kafe, ali vam je potrebno nešto što će vas „podići“, pa improvizujete na taj način što se opredijelite za ovu armotačnu kafu sa čokoladom.

Turska kafa

Vi ste pametni ali volite i da pametujete, pa time nervirate ljude iz svoje okoline. Ne volite da žurite, imate svoje rituale i ne podnosite kada je neko nevaspitan.

Ilustracija - undefined

Foto: Depositphotos: Ilustracija

Amerikano (kafa bez mlijeka)

Vaša narav je mirna, a vi ste jedna vrlo savjesna osoba. Uživate u jednostavnim stvarima u životu kao što je poj ptica, piknik u parkiću, ili šoljica tople kafe...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije