... / Ništa nije slučajno: Način na koji nosite torbicu otkriva puno o vama

07. 09. 2020. u 18:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kako god nosile omiljenu torbicu – u dlanu, stisnutu na pregibu lakta ili preko ramena – to nije slučajno. Stručnjakinja i predavačica o temi govora tijela Patti Wood kaže kako ju fascinira "ponašanje" torbica i puno je poruka skriveno u načinu na koji ju nosimo.

1. PREKO RAMENA, RUKOM STISNUTA UZ TIJELO

Praktične ste i drugi moraju dokazati da su vrijedni vašega povjerenja. Ne tratite vrijeme na sitnice i važno vam je završiti započeto. Način na koji držite torbicu govori da vam je važno pred drugima ostaviti dobar dojam, ali isto tako da ste oprezne. Patti Wood to je sažela u jednu rečenicu: Ako torbu čvrsto stišćete, vjerojatno ste u strahu da će vam netko nešto ukrasti, ali to je i znak niskog samopouzdanja.

2. PREKO RAMENA, UZ RUKU OPUŠTENU UZ TIJELO

Torbicu nosite opušteno na ramenu, a takve ste i karakterom –spontane, bezbrižne i živite život dan po dan. Ljudi vas znaju kao punu samopouzdanja. Wood napominje da rado pokazujete određeni stil, ali i dalje želite imati nešto slobode. Nije vam važan potpis, već funkcionalnost.

3. NA PODLAKTICI, BLIZU PREGIBA LAKTA

Ovakav način nošenja torbice najčešće otkriva ženu kojoj je važan status – i materijalni i društveni. Dosta ste zahtjevni i imate vrlo jasnu sliku što očekujete od drugih. Ako na ovaj način nosite veću torbicu, to znači da svakako želite biti u središtu pažnje.Tako svoje dizajnerske torbice često nose slavne žene – prebačene preko podlaktice i malo udaljene od tijela. Tako demonstriraju moć.

4. U DLANU

Ovakvo držanje torbice otkriva ženu kod koje je "sve na mjestu". Asertivne ste, dobro organizirane i učinkovite. Često ste vrlo ambiciozne, a probleme rješavate sustavno, jedan po jedan. Žene koje torbicu nose u dlanu, to rade kako bi skrenule pažnju na odjeću koju nose.

Ilustracija - undefined

Foto: Unsplash: Ilustracija

5. ISPRED TIJELA U OBA DLANA

Stručnjaci za govor tijela ovakav položaj opisuju kao znak sramežljivosti. Žene koje ovako nose torbicu na određeni se način žele zaštititi od okoline. Pomalo ste anksiozne i nije vam drago biti u središtu pozornosti.Takvima viđam mlađe žene u situacijama kada ne poznaju ljude ili pak u onima koje su im previše stresne, tumači Wood.

6. PREKO RAMENA S TORBICOM ISPRED TIJELA

Želite što više slobode kretanja u kombinaciji s osjećajem zaštite i pristupačnosti. Bilo kome tko nosi torbicu na ovaj način funkcionalnost je važnija od izgleda. Također, krećete se kroz život bez prevelikih prepreka.

7. PREKO RAMENA S TORBICOM IZA TIJELA

Smirene ste i sabrane i lako vjerujete ljudima koji vas okružuju. Imate jasne ciljeve i torbicu nosite u skladu s vašom samostalnošću. Ne zamarate se previše onime što nosite u torbici. Lako se oslobađate tereta života i na njega često gledate kroz ružičaste naočale.

8. NA LEĐIMA (RUKSAK)

Samostalne ste i brinete se o sebi i drugima. Uvijek ste spremne na sve što život donese. Ne prepuštate ništa slučaju i jako ste odgovorne. Čvrsto vjerujete u zdrav život i jako vam je važan osjećaj pripadnosti. Ako nosite ruksake češće nego ostale vrste torbi, vjerojatno ste samodostatne i nije vas briga što drugi misle o vama, piše dnevnik.hr. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA