Zanimljiv trik: Znate li zašto mnogi drže šolju na ulaznim vratima stana i kuće?

0
Radiosarajevo.ba
Zanimljiv trik: Znate li zašto mnogi drže šolju na ulaznim vratima stana i kuće?
Foto: Pexels / Napravite 'uradi sam' alarm

Lopove nije briga jeste li mjesecima štedjeli za to novo prijenosno računalo ili je taj prsten s dragim kamenjem u vašoj obitelji generacijama. Čak i s instaliranim alarmnim sistemima i višestrukim bravama, još uvijek mogu pronaći načina da provale i uzmu vaše najvažnije stvari. Srećom, postoje domišljati načini za borbu protiv ovih uljeza.

Čak i ako si ne možete priuštiti kućni nadzor ili otmjene sefove za svoje dragocjenosti, još uvijek možete pronaći druge načine da odbijete provalnike. Lopovi u osnovi imaju nekoliko smjernica kada provaljuju - žele uzeti što je više moguće u najkraćem mogućem vremenu, bez zastoja.

Kao vlasnik kuće ili iznajmljivač, imate načina poremetiti njihove planove. Učinite svoj dom manje privlačnim provalniku tako što ćete ga učiniti nezgodnim, frustrirajućim i teškim za provalu.

Bursać: Vučić ujedinio sve Srbe - u bijedi, jadu čemeru, nacionalizmu na pogrešnoj strani povijesti

Bursać: Vučić ujedinio sve Srbe - u bijedi, jadu čemeru, nacionalizmu na pogrešnoj strani povijesti

Ako tražite još jedan savjet za noćnu zaštitu, pokušajte objesiti predmete na ručke ulaznih i stražnjih vrata. Nažalost, ovo ne funkcionira na okruglim kvakama jer njihovi oblici ne odgovaraju ovom triku. Međutim, uobičajene ručke na vratima stvaraju izvrsnu kuku za vješanje šolja za kafu.

Jednostavno objesite ručku šolje na ručku vrata, gurajući je dovoljno visoko da ne bi polako skliznula. Jedina stvarna činjenica koju treba zapamtiti je da biste trebali izbjegavati odabir jedne od svojih omiljenih šalica za ovaj trik. Umjesto toga, odaberite onu koju vam ne smeta okrhnuti ili razbiti ako i šalica završi na podu, piše Dom&Dizajn.

Ovaj trik funkcionira tako što stvara "uradi sam" alarm ako vam netko pokuša otvoriti vrata izvana. Kad pritisnu ručku kako bi ušli u vaš dom, šolja će skliznuti s kvake i srušiti se na pod. Ovo upozorava vas i sve ostale u vašem domu da vam je neko na vratima, ali i potencijalno prestraši uljeza izazivanjem neželjene buke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije