Za svaki dom: Tri biljke koje će smanjiti zračenje računara, mobitela...

Radiosarajevo.ba
Za svaki dom: Tri biljke koje će smanjiti zračenje računara, mobitela...

Neke sobne biljke apsorbiraju i štetna zračenja koja emitiraju televizori te računari, dok druge eliminiraju supstance boja, lakova i sredstava za čišćenje.

Kako biste osigurali čist zrak, trebat će vam samo nekoliko lijepih biljaka. Na devet kvadratnih metara prostora poželjno je imati jednu biljku.

Donosimo vam tri biljke koje bi svaki radni prostor trebao imati pored računara.

1. Kaktus

Kaktus je vjerovatno najbolji odabir za uredski stol! Lako se uzgaja jer ne zahtjeva nikakve posebne uvjete. Veći kaktusi smanjuju koncentraciju organskih materija koje isparavaju i apsorbiraju štetno elektromagnetsko zračenje pa su zato najčešći ukras na radnome mjestu.

2. Spatifilum

Ovaj cvijet poznat je po tome što se hrani štetnim zračenjem pa je idealno da ga smjestite kraj televizora ili računala. Također je jednostavan za održavanje – redovito zalijevanje biće dovoljna njega ove osebujne biljke koja ne voli puno svjetlosti.

3. Aloe vera

Aloe vera upija elektromagnetsko zračenje televizora, monitora računala i mobilnih uređaja te je prekrasan ukras za svaki ured. Zalijeva se jednom sedmično i također joj ne odgovara izloženost izravnom sunncu. Kao i prethodne dvije biljke i nju karakterizira pristupačna cijena koju svako može priuštiti.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije