Za predivno dvorište: 6 koraka do savršenog travnjaka na ljeto

0
Radiosarajevo.ba
Za predivno dvorište: 6 koraka do savršenog travnjaka na ljeto
Foto: Pexels / Odlični savjeti eksperta

Kanadski televizijski voditelj Roz Weston, koji objavljuje na mrežama pod korisničkim imenom @rozweston, tvrdi da ga često pitaju kako njegov travnjak izgleda tako savršeno.

Sada je 49-godišnjak odlučio objaviti glavne smjernice kako urediti vrt. Radi se o rutini u šest koraka kako bi njegov travnjak izgledao bujno i zdravo na vrijeme za ljeto.

"Izgleda savršeno", rekao je, prije nego što je objasnio da je prvi korak kosilicu spustiti onoliko nisko koliko trava raste.

Privremene izmjene u saobraćaju tokom vikenda u Sarajevu: Evo koje ulice će biti zatvorene

Privremene izmjene u saobraćaju tokom vikenda u Sarajevu: Evo koje ulice će biti zatvorene

Savjetuje da podrežete travu gotovo do zemlje. "Ne brinite, vaša trava će biti sasvim u redu, idealno pokošena", dodao je. Zatim je objasnio kako se travnjak mora 'prozračiti' tako što u zemlji izbuši rupe: "Ovaj korak pomaže kod drenaže i omogućuje zraku i hranjivim tvarima da dođu do korijena, što čini travu debljom."

Nakon toga pokrije travnjak pijeskom i grabljama ga razvuče po travnjaku. Sljedeće je zalijevanje i sijanje nove trave - tako da posvuda pobaca sjeme. Zatim prekrije travnjak tresetnom mahovinom za koju tvrdi da čuva odličnu količinu vode, koja održava sjeme vlažnim.

Nakon toga sve skupa opet dobro zalije. Na kraju koristi i gnojivo koje pomaže travi da raste bujno. Iako priznaje da je to puno posla, ipak veli da se sve skupa isplati, pišu 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije