Voditeljica zbog anoreksije postala neprepoznatljiva

Radiosarajevo.ba
Voditeljica zbog anoreksije postala neprepoznatljiva

Poznata grčka manekenka i voditeljica Nana Karagianni u svojoj je zemlji postala sveprisutna medijska ličnost, a razlog je izuzetno težak poremećaj s prehranom zbog kojeg je morala okončati svoju karijeru.

Međutim, njena se tragična priča o borbi s anoreksijom proširila i izvan granica Grčke, a Nana se u medijima pojavljuje kako bi probudila svijest o poremećaju koji ju je koštao zdravlja i izgleda.

Turski list Milliyet nedavno je objavio opsežni članak o voditeljici u kojem stoji: "Jedna od najljepših grčkih voditeljica, Nana Karagianni šokirala je mnoge ovim teškim poremećajem. Nekada je radila kao model i voditeljica na televiziji, a tada ju je zadesila 'bolest manekenki' - anoreksija. Lijepa i uspješna voditeljica tokom duge borbe drastično je smršavjela i postala neprepoznatljiva".


Nana Karagianni

U članku se nalaze i brojne fotografije s vjenčanja sa suprugom Giannisom Kotsopoulusom, a novinarka i sama na svojoj Facebook grupi svakodnevno objavljuje brojne fotografije. U intervjuima često dodaje da je njezin suprug ostao uz nju kroz ovo teško razdoblje.

Ipak, postoje i oni koji tvrde da manekenka na neki bolestan način uživa u medijskoj pažnji i u konačnici mladim djevojkama šalje pogrešnu poruku, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije