Vježbe za čvrstu guzu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Vježbe za čvrstu guzu (VIDEO)


Čvrsta stražnjica je ideal nedostižan mnogim ženama. Ako je vaš cilj da ovo ljeto ipak učvrstite što se učvrstiti da, obratite pažnju na tri vježbe koje možete raditi kod kuće. Naravno, svakodnevno.

Podizanje kukova
Legnite na pod s tim da su vam noge savijene u koljenima. Stopala moraju biti ispružena u ravnini ramena. Stegnite mišiće stražnjice i podižite je prema gore.
Vježbu ponovite dvadeset puta. U gornjem položaju pokušavajte ostati što duže. Kada savladate osnovni oblik vježbe, pokušajte sa podizanjem jedne noge, što će povečati i učinkovitost vježbe.

Makaze
lezite na leđa, izravnajte noge. Pod guzu stavige dlanove, kako bi vam lakše bilo da podignete noge dvadesetak centimetara od poda. Ukoliko vam je to teško, podignite ih nešto više. Sada nogama radite "makaze".

Podizanje noge u položaju stola
Kleknite na koljena i spustite se na ruke u tzv. položaj stola. Najprije jednu nogu podvučete pod "stol" a potom je ispružite, skrenete je lijevo i desno i vratite u prvobitni položaj. Seriju od 15 ponavljanja najprije uradite jednom, a potom i drugom nogom.

Pogledajte izvođenje ove tri vježbe:

http://www.youtube.com/watch?v=krw4Q8tSmq8

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije