Vjerujete li? Oblik lica već od najranijeg doba govori o karakteru djeteta

Radiosarajevo.ba
Vjerujete li? Oblik lica već od najranijeg doba govori o karakteru djeteta
Pixabay / Dječija lica
Kinezu vjeruju da oblik lica mnogo može reći o krakteru osobe, pa čak i najmlađih.

Osobe mogu biti: voda, drvo, vatra, zemlja ili metal. Pročitajte šta su osnovna obilježja određene skupine: 

VODA

Velike uši, V oblik kose na sredini linije vlasišta, duguljasto ili zaobljeno čelo, blago natečen prostor ispod očiju, istaknuta brada te bujna ili valovita, sjajna kosa.

Djeca u ovom elementu su maštovita, mirna i nisu sklona svađi. Društveni su,  ali zadržavaju svoje istinske emocije blizu srca. Emocionalno su inteligentna i perceptivna, ponekad i osjetljiva. Čini se da često mijenjaju raspoloženje.

DRVO

Ravna kosa, bujne ili duge obrve, izbočena kost čela, pravokutni oblik lica, tijelo je visoko i mršavo ili nisko i kompaktno. 

Ova djeca su znatiželjna i na svaku rečenicu postavljaju pitanje. Stalno su u pokretu i treba puno energije kako bi se držao korak s njihovim avanturističkim i zabavnim duhom. Često ne prihvaćaju “ne” kao odgovor i testiraju granice. Život s njima nije dosadan!

VATRA

Svjetlucave oči, kovrčava kosa ili s crvenim odsjajem, rupice na licu, pjegice,  rumeni obrazi ili sjajni ten, mršave ruke i torzo.

Puno energije, vatreno dijete će vas zadržati zauzetima. Aktivno i razigrano, ako se dijete ne usmjerava pravilno, očekujte provokacije. Šaljivdžije su i prirodni izvođači, obožavaju druženje s prijateljima i obitelji, ali često su vrlo tvrdoglave i teške prirode. 

ZEMLJA

Velika usta, pune usnice, široki ili mesnati nos, okruglo lice, veći gornji kapci, žućkasta koža, okrugli trbuh ili zdepasto tijelo.

Ova djeca su prizemljena i realna. Usredotočena su na igru i zadatke, a kasnije i domaće zadaće. Otvorena su i društvena, ali nikad najglasnija u društvu. Odani su i osjećajni, ali mogu biti ljubomorni. Zamišljeni su, reflektivni i često zabrinuti. Izražen je strah od odvajanja. 

METAL

Veliki nos, istaknuti obrazi, visoke obrve, blijedi ten, brz metabolizam, vitkost, istaknuta struktura kostiju.

Vole biti zauzeti, igrati se samostalno, ali i u grupi. Ne vole iznenađenja i preferiraju stabilnost i rutinu. Osjetljivi su, ponekad tvrdoglavi i boje se nepoznatog, prenosi 24sata.hr

Čelo i obrve
Zaobljeno čelo smatra se da imaju kreativni, emocionalni i intuitivni ljudi. Nakrivljeno čelo odaje ambicioznost, a ravno mislioce. Bujnih obrva su oni puni povjerenja i logičkog pristupa, a tanke obrve imaju nepovjerljivi.

Usne te odaju
Velike usne ili usta odaju majčinski, brižan, prijateljski tip. Tanke usne i mala usta imaju nepovjerljivi. Oni s istaknutom donjom usnicom vole život i uživanje, dok su oni s istaknutom gornjom usnom osjetljivi.

Velike - male oči
Široke oči imaju društveni, pričljivci, a male rezervirani ljudi. Velik nos odaje osjetljive perfekcioniste, a mali odgovorne pragmatike. Jaku čeljust imaju ljudi natjecateljske prirode, a usku oni fleksibilne prirode. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije