Vjenčanica princeze Diane će biti izložena u palači Kensington

0
Radiosarajevo.ba
Vjenčanica princeze Diane će biti izložena u palači Kensington
Foto: People / Princeza Diana na vjenčanju

Glamurozna vjenčanica princeze Diane će ponovo, nakon 25 godina, u junu biti izložena u palači Kensington. Princ William, vojvoda od Cambridgea i princ Harry, vojvoda od Sussexa, složili su se da će haljinu posuditi za izložbu „Royal Style In The Making“.

Dizajneri su otkrili kako iz Palače nisu dobili posebne upute, osim one za diskrecijom, a još manje od same Diane koja tada još uvijek nije puno znala o modi. Na prvom sastanku o vjenčanici, Diana je isprobavala različite uzorke haljine kako bi dobila ideju šta joj se sviđa, piše Daily Mail. Najviše je zapela za haljinu s velikom suknjom, sitnim strukom i volanima oko rukava i ramena.

Najviše problema dizajneri su imali zbog Dianinog gubljenja kilograma. Na kraju je princeza zablistala u vjenčanici s pufnastim rukavima i detaljima čipke. Izrađena je od svilenog tafta i u nju je ušiveno više od 10 hiljada bisera.

Haljina je tada bila procijenjena na 9000, a danas 35.500 funti.
Dianina vjenčanica zadnji je put bila izložena u palači Kensington 1995. godine, ali je kasnije još bila izložena u njenom domu iz djetinjstva, Althorpu. Izložba će trajati do 2. januara 2022. godine, a također će sadržavati još neke neviđene odjevne predmete iz kraljevske porodične arhive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije