Više nema muke: Pomoću ovog neobičnog trika brzo očistite rešetke iz rerne

Radiosarajevo.ba
Više nema muke: Pomoću ovog neobičnog trika brzo očistite rešetke iz rerne
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Čišćenje rešetki iz rerne sigurno spada u kućanske poslove kojima se niko ne raduje, no s jednim jednostavnim trikom možete sebi olakšati cijeli proces. Tanya Home Inspo na TikToku redovno dijeli savjete i trikove za čišćenje, a ovaj za rešetke iz rerne oduševio je mnoge, piše Večernji.hr.

Umjesto da koristi spužvu, Tanya koristi samo deterdžent za pranje suđa koji stavi u posudu za led i zamrzne. Jednom kad je deterdžent smrznut, izvadi kockice i samo njima čisti rešetke.

Kako se tekućina topi nastaje smjesa koja se može lijepo premazati preko metala, tako da se mast ukloni prije ispiranja.

@tanyahomeinspo

Washing up liquid hack ##clean ##cleantok ##cleanwithme ##hincher ##washingupliquid ##fairyliquid ##hinching ##cleaninghacks ##tanyahomeinspo

♬ original sound - Tanya Home Inspo

Obavezno nosite gumene rukavice kako biste izbjegli iritaciju kože, a ostatke deterdženta uklonite s puno vode. Ove se kockice deterdženta mogu čuvati neograničeno dugo, a možete u posudu za led dodati i malo vode, kako bi se smjesa razrijedila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije