Velika utrka spermija

Radiosarajevo.ba
Velika utrka spermija
National Geographic napravio je još jedan medijski poduhvat. Angažirani su statisti kako bi se što slikovitije prikazao proces utrke oko 250 miliona spermija do jajne ćelije.

Avi Abrams iz Dark Roasted Blenda u suradnji s National Geographic Channelom napravio je nevjerojatan film Velika utrka spermija: Najekstremnija utrka na svijetu.

Priča počinje još u testisima. Spermići da bi uopće napustili testise moraju se popeti na zgradu visku preko 900 metara (u ljudskim mjerama). Potom slijedi evakuacija s vrha zgrade uz pomoć ultra brzog vodenog tobogana.

Ulazak u žensku vaginu za spermu je kao slijetanje padobranaca na bojno polje. Kiselina kojom se vagina brani od svih stranih tijela pa i sperme pobije stotine milijuna 'napadača'.

Preživjeli plivaju prema cerviksu. Ako prebacimo to u ljudske dimenzije to bi bilo kao da se čovjek penje ljestvama kilometar i po prema nebu. Zbog sile gravitacije samo ih par svlada ovu prepreku.

Do samog grla maternice spermići se moraju probijati kroz niz tunela punih zamki i prepreka...

Postoji i igrica!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije