Upoznajte Mariam, ženu s bujnom bradom

Radiosarajevo.ba
Upoznajte Mariam, ženu s bujnom bradom


Njemici Mariam, četrdesetdevetogodišnjoj majci jednog djeteta, brada je počela rasti nakon rođenja sina prije 28 godina. Do prije pet godina svakodnevno je čupala dlačice pincetom, a nakon što joj se sin odselio od kuće, prestala se boriti protiv prirode. Mariam kaže da bradu samo povremeno skrati da bi izgledala urednije i dodaje da se nikad nije osjećala tako privlačnom kao sada, piše Huffington Post.

Mariam je odustala od svoje borbe s bradom jer joj je koža, nakon svakodnevnog čupanja, urastanja dlačica i pokušaja laserskog skidanja, neprestano bila upaljena i crvena.

„Stalno sam izgledala kao da sam pala na bradu“, objašnjava Mariam zašto je odlučila bradi dati šansu.

Ljekarske pretrage pokazale su da Mariam nema nikakvu bolest koja uzrokuje nekontrolisani rast dlaka na licu kod žena, a ginekolog joj je objasnio da se to događa mnogim ženama poslije poroda. Mariam nije imala podršku ni u vlastitoj porodici: kritikovala ju je i vlastita majka, koja joj je rekla kako bi trebala prestati „šokirati ljude“ i „postati normalnija“, a neki od komentara s kojima se susretala u javnosti glasili su da bi se trebala - ubiti.


Foto: REX Features

Ova neobična žena putuje svijetom s cirkusom i na blogu piše o svom životu s bradom, neugodnim reakcijama na koje je nailazila, a svojim gostovanjima u medijima prenosi važnu poruku: da je zadovoljna vlastitim izgledom.

„Imam više samopouzdanja danas nego u mladosti“, kaže Mariam i dodaje: „nastupima u cirkusu i u medijima želim dati priliku ljudima da pričaju sa bradatom ženom, jer se plaše da mi priđu na ulici“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije