Umrla Matija Paunovski

Radiosarajevo.ba
Umrla Matija Paunovski


Umrla je Matija Paunovski, najpoznatija travarka u Mostaru. Njena porodica je obavijestila prijatelje i rodbinu da je Matija preminula u ponedjeljak u 10 sati nakon kraće bolesti, piše Bljesak.info.

Pogrebna povorka kreće danas u 16 sati ispred mrtvačnice Bijeli brijeg, a pokop Matije Paunovski obavit će se na Gradskom groblju Sutina.

Svi koju su poznavali ovu čuvenu Mostarku kažu da je bila nesvakidašnja žena i snažna ličnost koja je uvijek bila spremna pomoći. Iza nje je stajala 150 godina duga porodična tradicija liječenja travama i 40 godina samostalnog rada.

Matija je, kuda je god išla, pronosila dobar glas o svom Mostaru. Znala je, kada je pitaju za neku travu ili lijek, reći: ''Dođi u Hercegovinu, u moj Mostar, tamo ima sveg blaga''. Mlađa duhom i uvijek spremna za šalu, Matija je iza sebe ostavila više od 60 proizvoda koji liječe brojne bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije