Ukusna piletina s bosiljkom i čilijem

Radiosarajevo.ba
Ukusna piletina s bosiljkom i čilijem


Malo kineske kuhinje zasigurno će osvježiti vaš nedjeljnji ručak. Za ovu poslasticu koja će oduševiti sve ljubitelje dobrog jela potrebno je samo 15 minuta.

Sastojci:

3 kašike biljnog ulja
4 češnja bijelog luka, tanko narezana
3 čili papričice
450 gr pilećih prsa bez kože, narezanih na kocke
3 kašike ribljeg umaka
2 kašike sojinog umaka
1 kašike (male) šećera
10 listova bosiljka

Priprema:

Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavi. Dodajte češnjak i čili papričice te pržite na ulju na srednje jakoj vatri minutu-dvije. Dodajte piletinu u wok te pržite dok ne promijeni boju. Umiješajte u to Thai riblji umak, sojin umak i šećer.
Nastavite pržiti na ulju 3-4 minute, odnosno dok piletina ne bude potpuno kuhana (pečena) u umaku, preporučuje Magazin.net.hr.

U to umiješajte listove bosiljka i poslužite. 

Ovaj je nedjeljnji ručak namijenjen za četvero ljudi, a za njegovu pripremu potrebno je samo 15 minuta. 

Prijatno!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije