Ukusan nedjeljni ručak: Pileći medaljoni u bešamel sosu

Radiosarajevo.ba
Ukusan nedjeljni ručak: Pileći medaljoni u bešamel sosu

Piletinu možete spremati kad god i na različite načine. Za ukusan nedjeljni ručak preporučujemo vam da pripremite pileće medaljone u bešamel sosu.

Sastojci:

- 2 komada pilećih fileta

- 3 kašike brašna

- 50 ml ulja

- 50 ml mlijeka

- vegeta

Priprema:

Pileće meso isjeći na medaljone, svaki komad uvaljati u brašno i staviti u tavu s uljem. Kad se jedna i druga strana zarumene preliti bešamel sosom i vegetom.

Bešamel sos: Na ulju propržiti brašno i dodati mlijeko. Dinstati nekoliko minuta.

Prijatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije