Ukinute zadaće u osnovnoj školi u Osijeku

Radiosarajevo.ba
Ukinute zadaće u osnovnoj školi u Osijeku

Ravnatelj osnovne škole "Vijenac" u Osijeku, Stjepan Sokol, je odlučio da ukine domaće zadaće, prenosi Glas Slavonije. Ravnatelj Sokol je već nekoliko godina protiv zadaća, na temu ukidanja zadaća je objavio bio stručni rad, a kao profesor ne zadaje zadaće učenicima još od 70-ih godina.

"Na stručnim vijećima posebno se propagiraju domaće zadaće iako ni u jednom pravilniku ne stoji da su obvezne. Ja se toga ne držim, pa je bio šok kad sam prije 30 godina roditeljima rekao da djeca neće imati domaću zadaću. U zamjenu su radili na satu neviđenom preciznošću i kvalitetom", kazao je Sokol za Glas Slavonije.

Ravnatelj je najavio da će u toku školske godine provesti istraživanje kako bi novim generacijama dao mogučnost da se izjasne o domaćim zadaćama. Ravnatelj OŠ "Vijenac" tvrdi da na ovaj način želi učenike u školi učiniti vrjednijima.

"Mi idemo na to da učenici završe kod kuće posao koji nisu uspjeli dovršiti u školi. Na taj način je postignut cilj da učenici tijekom nastave budu pažljivi i slušaju jer nikome od njih nije u cilju satima istoga dana sjediti kod kuće uz bilježnicu. Osim toga, apsolutno jedinu pravu pomoć, stručnu osobu, oni imaju u školi", kaže Sokol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije