Turizam: Jeste li dovoljno hrabri za Bosnu?

Radiosarajevo.ba
Turizam: Jeste li dovoljno hrabri za Bosnu?

Turističke agencije iz Bosne i Hercegovine su prvi put svoju ponudu predstavile na najvećem sajmu za biciklizam, pješačenje i rekreaciju „Fiets en Wandelbeurs“ koji se održao 26. februara ove godine u Amsterdamu.  Pod zajedničkim sloganom „Brave Enough – Bosnia and Herzegovina“ svoju ponudu predstavili su Greenvisions and Ciklo Centar iz Sarajeva, KES Limit i Aquarius d.o.o. iz Bihaća, Highlander tim iz Foče, , Scorpio iz Zenice, Europe rafting iz  Konjica , te  Guide Line,  Zepter passport i PAOK  iz Banjauke.  

 

Ovo je najveći događaj za ljubitelje biciklizma, pješačenja i rekreativnih programa koji se održava u zemljama Beneluksa.

Na sajmu je prisutno preko 450 izlagača iz zemalja Evrope i šire koji su svoje programe predstavili  na površini od 21.000 m2. Po procjeni organizatora sajam je posjetilo oko 30.000 posjetitelja.  Po izjavi organizatora ovo je do sada najposjećeniji sajam , što dokazuje da raste  interes za ovaj vid turizma u Evropi, saopćili su iz projekta FIRMA koji okuplja bh izlagače na ovom sajmu.

“Ovo je pravo vrijeme za predstavljanje i prodaju turističkih programa naše zemlje jer sada mnogi odlučuju gdje otići tokom ljeta”, izjavio je Ermin Lipović iz KES “Limit” dodavši da je im u potpunosti ide u prilog činjenica da je nedavno  uspostavljen i direktni povoljni let BH Airlines-a Sarajevo – Amsterdam.

Po riječima bh. izlagača posjetioci štanda “Brave Enough – Bosnia and Herzegovina” najveći interes su pokazali za planinarenje i kulturno istorijsko naslijeđe u BiH te se bh. izlagači nadaju da će već ove godine imati priliku ugostiti neke od njih.

Predstavljanje turističkih programa iz oblasti avanturističkog turizma na sajmu u Amsterdamu podržao je projekat FIRMA koji finansiraju USAID i Sida a sljedeći sajam na kojem će se predstaviti bh. ponuda avanturističkog programa u okviru podrške ovog projekta je ITB sajam koji se održava u Berlinu od 9. do 13. marta ove godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije