Trogodišnja Iris zadivila svijet svojim umjetničkim djelima (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Trogodišnja Iris zadivila svijet svojim umjetničkim djelima (FOTO+VIDEO)
/ FOTO:

Trogodišnja Iris Grace voli da slika, a njena djela podsjećaju na radove čuvenog Moneta. Zadivila je svijet svojim talentom, a već je jedan kolekcionar kupio dvije njene slike po cijeni od 1.500 funti. 

Iris pati od autizma, ne može da govori i druga djeca joj smetaju i čine je nervoznom. Stoga je umjetnost sastavni dio njene terapije.

“Kada su ljekari otkrili da Iris pati od autizma, ključno je bilo nađemo nešto što ona voli raditi. Odvela sam je u igraonicu, ali to je bilo previše stresno. Imala je slom i nevjerovatan ispad bijesa, grizla je usnu dok nije prokrvarila. Zato sam odlučila da napravim igraonicu kod kuće. Uzeli smo dosta igračaka, ali ona je jednog dana počela da crta i to ju je oraspoložilo“ kaže njena majka Arabella Carter-Johnson, piše Daily Mail. 

Tako je malena Iris počela sve više da slika, a kada su njeni roditelji vidjeli da posjeduje nevjerovatan talent, odlučili su da njenu umjetnost podijele sa svijetom. Sada ima i svoj blog Iris Grace paintings na kojem se traži sponzor za prvu samostalnu izložbu u Londonu.

Iris - A Portrait of an Artist from Rupert Ward-Lewis on Vimeo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije