Tri ključne stvari koje svaka žena mora napraviti nakon seksa

Radiosarajevo.ba
Tri ključne stvari koje svaka žena mora napraviti nakon seksa

Postoji nekoliko stvari koje svaka žena treba uraditi nakon seksa. 

1. Koristite kupatilo - ali ako morate

Vjerovatno ste čuli da trebate nakon seksa ići u kupatilo jer tako smanjujete opasnost od infekcije. No doktorica Lauren Streicher tvrdi da to trebate raditi tek ako osjetite potrebu, odmah ili nakon nekog vremena te da se ne trebate siliti. 

2. Prisjetite se onoga što se upravo desilo

Prisjetite se odličnih trenutaka koje ste upravo doživjeli s partnerom i recite mu šta vam se najviše svidjelo (osim ako jebilo loše, stoga je bolje malo pričekati). Doktorica Kristen Carpenter, kaže da ovakvo ponašanje nakon seksa zbližava partnere i učvršćuje njihovu vezu, piše Huffington. 

3. Razlikujte normalnu i neugodnu bol 

Tokom seksa nekada osjetite bol: Možda niste dovoljno vlažni ili osjećate bol koja može biti uzrokovana zatvorom ili osjećajem da je vaš partner udario u jajnik (što je posebno moguće ako ovulirate pa oni malo i rastegnu). 

No, to je sve normalno. Normalno nije ako skoro svaki put osjećate bol i to čak i nakon seksa. Onda se obratite doktoru jer razlog tome mogu biti ciste, fibroidi, endometrioza ili, ne daj Bože, rak.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije