Treća konferencija za beauty i fashion blogersku zajednicu Digital Divas by Avon

Radiosarajevo.ba
Treća konferencija za beauty i fashion blogersku zajednicu Digital Divas by Avon
U pretposljednjoj sedmici septembra organiziran je, već sada ustaljen, vrlo zanimljiv blogerski susret Digital Divas by Avon. Ovoga puta mjesto susreta je bio Hotel Malak Regency.  

Imajući u vidu sve veći značaj blogova koji tretiraju teme vezane za modu i ljepotu, odnosno imajući u vidu broj blogova koji se bave modom i ljepotom kao i njihovu brojnu publiku, Digital Divas by Avon konferencija je naše bloggerice okupila treći put u najvećem broju do sada.

Kao i predhodnih godina glavni cilj konferencije bio je razmijenjena  iskustva, ali i kako bi kroz zanimljiva predavanja i praktične primjere spoznale nove tehnike rada i korisne informacije.

Posebna gošća na ovogodišnjoj konferenciji je bila inspirativna Branislava Antović. Ona je ispričala kako je od hobija i razonode došla do tima, firme i zarade. Sanela Tunović Bećirović, direktorica Rent A PR Consulting agencije prenijela je svoje iskustvo i znanje kada je riječ o Komunikaciji sadržaja.

Prisutnima se obratila i Andrea Tomašević Kolenda ili kako je većina Instagram svijeta zna kao Enina mama. Andrea nam je ispričala šta se dešava „Kada blog zasmeta poslodavcu“.  O trendovima u digitalnom svijetu svoje znanje nam je prenijela Almedina Aganović, dok je o marketingu u doba bloggera svoju priču donijela Ljubica Soldo.

 Samir Geko, pričao nam je o umijeću fotografije te uradio odličnu radionicu sa prisutnim bloggericama i na taj način još više pospješio njihovo znanje i iskustvo kako bi se u budućnosti što bolje predstaviili na društvenim mrežama. I za kraj konferencije, Šejla Korjenić iz kompanije Avon se osvrnula na saradnju ovog brenda sa blogerima riječima:

"Veoma smo ponosni što već treću godinu organiziramo ovu konferenciju i što broj blogera raste iz dana u dan. Blogovi su u današnje vrijeme jako bitan izvor informacija za sve one koji traže objektivna mišljenja i pomoć prilikom odabira. Beauty i Fashion blogerice zbog toga su savršen partner za naš ali i za mnoge druge brandove jer su glas kojem korisnici vjeruju. Drago nam se našem pozivu na treću Digital Divas konferenciju odazvao ovako veliki broj dama i da su danas uživale s nama", saopćili su iz Avona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije